Damclub Zenderstad IJsselstein
Damclub Zenderstad IJsselstein
Damclub Zenderstad IJsselstein

 

 

 

 

Verslag Waarddammers 2 – Zenderstad

Waarddammers heeft een abonnement op 9-7 en 8-8 en ook dit keer werd het 9-7 in hun voordeel.

Had ook andersom kunnen zijn, trouwens.

Wederom zonder Laurens Fijn van Draat werd op een zeer koude dag hartverwarmend gestreden.

Dat er gestreden werd was wel duidelijk, want om drie uur waren alle partijen nog bezig.

Wellicht was de instelling van Wout Weghorst een mooi voorbeeld. Grenzen opzoeken kan weleens tot succes leiden. Dat dit persoonlijk succes niet altijd tot een team-succes leidt was ook het lot van Zenderstad deze dag.

De opstelling was een normale opstelling. Geen tactisch foefje nodig, want Waarddammers kent spelers die allemaal 1100-waardig zijn en het ook meestal zijn.

De eerste punt werd door Karl gehaald tegen Martin Westerlof. Toch (weer) een betere stand langzaam weg laten glippen en de meest kansrijke variant gemist waardoor een eindstand ontstond waar voornamelijk remisevarianten in overbleven. 1-1

Niet veel later, was Ed aan de bord om na een spookvrije partij een fraai resultaat aan te laten tekenen tegen de sterkste speler Herman Meyer (rating 1276). Ed was strontverkouden en waar vroeger rook in iemands gezicht geblazen werd verdoezelde hij de tegenstander met proesten. Remise werd overeengekomen terwijl beiden nog 9 schijven op het bord hadden staan. Voor Ed gewoon toch in zekere zin een winst. 2-2

Een voorsprong werd netjes door Piet gerealiseerd. De Heer werd positioneel zeer fraai kapot gespeelde en duidelijk gemaakt dat “niet op tijd zijn” nog niet betekent dat Piet “niet bij de tijd” is.

Zoals gezegd fraai gedaan ! 2-4.

Helaas had Gerard Bakker met Trapman sr. een van de sterksten op zijn bord gekregen en dat bleek ook wel. Hij werd op een gegeven ogenblik overlopen en de stand werd rechtgetrokken. 4-4

Jacco Scheepers viel in voor Ben van der Linden en werd op zijn lange vleugel overvleugeld. Wim verschoor (de tweede hoge rating van het Waarddammers-team) nutte het goed uit en leidde de voorsprong in. 6-4

Nog niets aan de hand, want Bert deed het lekker aan bord 1 tegen Ad de Hek, Arie stond ook goed en ook Patrick had een betere stelling.

Bij Patrick bleek dat de remise-kans bij dammen groot is. Patrick verliest niet gauw, maar winnen is net zo lastig. Tegen Joop Roedolph pakte hij een dik verdiende punt, maar liet een winstkans liggen. 7-5

Arie Koster zat tegen de andere Roedolph (Fred). Rating bijna 200 hoger dan die van Arie. Althans, dit jaar nog, want Arie gaat stappen maken met zijn prestaties. Ook nu een fraaie prestatie aan bord 3 met een remise waar het een beetje meezat. Betekende wel voor de Waarddammers dat het achtste punt binnen was.

Alle hoop was op Bert gevestigd, want die leek een overmachtsspel te kunnen inzetten. Het werd helaas een remise. Tot ieders schrik blijkt bij nadere analyse dat er inderdaad wellicht een winst gemist is. Het is jammer, maar doet geen afbreuk aan de fraaie prestatie van Bert.

Wederom een “net niet”. Niet weggespeeld. Volgend jaar 14 januari starten we tegen koploper VAD in de Oase. Dan maar voor een verrassing zorgen ?

In de stand staan we voorlaatste en is alleen Stigt Thans nog direct in te halen. Dan volgt er een rits met 6 tot 8 wedstrijdpunten. Wij moeten Alblasserdam sowieso aftroeven en dan nog punten zien te halen tegen sterke teams VAD, Gouda en Gravenpolder (allen in de top 4). De uitslagen bewijzen wel dat, op VAD na, iedereen te verslaan is. Ook door Zenderstad.

Eerst genieten van de feestdagen en op 14 januari er een mooie start van het jaar van maken.

Tot volgend jaar.