Damclub Zenderstad IJsselstein
Damclub Zenderstad IJsselstein
Damclub Zenderstad IJsselstein

Ondanks dat Kumar het zich extra moeilijk maakte door onnodig te verliezen (een niet al te moeilijk zetje) van Dick de Boer wist Kumar het kampioenschap op te eisen met 13 weerstand punten meer als de nummer 2 Cor van Setten.

Nico wist wederom in de laatste partij een podiumplek te verspelen door onnodig te verliezen van de nummer 2 Cor van Setten in de laatste ronde, in een alles of niets partij  heb ik een paar keer toe kunnen slaan!! Zelfs Koos van Amerongen (uiteraard nog steeds betrokken bij de club) liet van zich horen uit het verre Moskou.

Hier zijn commentaar:

Hoi Nico en Kumar,
 
Kumar, van harte gefeliciteerd met de provinciale titel!
En natuurlijk met de leuke counter tegen Cock in het Domstadtoernooi, fraai.
 
Ik had de partijen afgelopen vrijdag nagespeeld en vooral de partij van Nico tegen Cor viel me op.
11.40-34!?? lijkt me een praktisch bijna altijd verliezende zet. Wit is te gebonden in het centrum (staat al op 28) en heeft niet genoeg ruimte om wat te creëren. Naar mijn smaak speelt Cor het voortreffelijk tegen, met 16.16-21!x16, 18.4-10! en 19.24-29x29! kon Nico weinig anders dan de verplichte zetten spelen. Ik denk evenwel dat hij met 23.23-28? een steekje laat vallen. Na 23.12-17! en de vastloopvariant met 11-17-22 etc. loopt gunstig voor zwart terwijl wit nooit iets degelijks uit kan halen. Vervolgens gaat Cor een paar keer erg in de fout, maar dat wordt in het verslag niet aangegeven:
 
25.17-22?? 26.43-39? Wit kon combineren met 26.33-28! 22x33 27.34-29 25x23 28.43-39 19x30 29.39x6!
Het afspel dat vervolgens volgt is interessant, maar ik kan me er wel in vinden dat het praktisch de meeste kansen aan zwart biedt. 34.31-37! is dan wel noodzakelijk, na 34.31-36? lijken me de beste kansen weer aan jou.
Na 35.11-17?? had je nog kunnen stunten met 36.34-29 25x23 37.47-38 19x30 38.38x37/46, lijkt me dat je wel naar dit soort acties (met 34-29) hebt gekeken, jammer.
 
In ieder geval een leuke pot, Nico! Volgens jaar maar weer proberen broer Hans en Kumar achterna te gaan?
 
Groetjes,
Koos

Ook Laura greep naast een podiumplaats, ondanks door wederom een fraaie remise tegen Arne van Mourik te behalen. Maar door de onverwachte winst van Harry de Waard tegen Fred van Amersfoort, moest Laura genoegen nemen met een niet onverdienstelijke vierde plaats, gezien het deelnemersveld (11 met een hogere rating) blijft het uiteraard een knappe prestatie.

 

8e ronde

In de voorlaatste ronde heeft Kumar zich eindelijk los kunnen maken van zijn concurenten door een fraaie overwinning op Arie Koster.  partij Met een +4 staat Kumar nu 1 punt los van zijn achtervolger  Adri Timp. De laatste en beslissende ronde mag Kumar nog tegen Dick de Boer wat zeker nog geen makkelijke opgaaf zal worden!, maar met remise verzekerd Kumar zich in ieder geval van een 1e plaats!

Nico die ook nog kans had op de 1e plaats verslikte zich in Adri Timp, in een symetrisch klassiek spelletje waarin ik ieder keer de beslissingen moest nemen dacht ik op de 39ezet met 14-20 een krachtzet te doen met verschillende dreigingen, maar Adri plaatste een simpel terug ruiltje en daarna stond ik plots verloren!! partij . met 2 punten achterstand op Kumar is hiermee het kampioenschap geen optie meer.

Laura wist te winnen van Erik Mayenburg en wist zo de 3e plaats te veroveren partij. Voor de 2e plaats in de hoofdklasse is het nog spannend Arne van Mourik bezet nu de 2e plaats met 11 punten gevolgd door 4 spelers met 10 punten. Aankomende woensdag mag Laura tegen Arne en hopen we natuurlijk op een stunt, Laura heeft tenslotte al eerder bewezen tegen sterkere spelers verassende resultaten neer te zetten!!

Voor uitslagen en standen: klik hier


 

In de 7e ronde om het persoonlijk kampioenschap speelde alle 3 de zenderstadters remise.

Laura speelde tegen Ruud Klarenbeek een rustige partij waarin het evenwicht niet verbroken werd.partij

In de eerste klasse staan Kumar en Nico nog steeds aan kop, al leek het erop dat Kumar ging winnen door een venijnige dam te halen tegen Gerard Benning voor 1 schijf, om de dam te behouden moest Kumar nog een schijf offeren maar de dam was nog niet productief en Gerard kwam steeds verder en uiteindelijk wist hij ook dan  te halen en moest Kumar berusten in remise. partij.

Nico werd volledig verrast door Patrick van der Tol, Patrick die doorgaans zijn opening rustig met de nodige (terug)ruiltjes opbouwt ging nu vol in de aanval met een flank centrum aanval, Nico liet het gelaten toe en wachtte op kansjes maar die kwamen niet, althans niet voldoende om het evenwicht te verstoren en ook deze partij eindigde in remise, partij.

Dit betekent wel dat we inplaats van 2 punten los nu nog maar 1 punt los staan met 11 uit 7 en de laatste rondes nog spannend gaan worden.

Stand pers kampioenschap :standen

In de 6e ronde om het pers. UPDB kampioenschap moesten de koplopers tegen elkaar, Een zenderstad onderonsje: Kumar tegen Nico, Nico probeerde van alles om toch de 2 punten binnen te halen maar mijn aanvallen waren te zwak om door te stoten, Kumar wist alles keurig te weerleggen uiteindelijk moest ik nog op mijn tellen passen om niet de bietenbrug op te gaan. Remise was dan ook de juiste uitslag zie partij. Omdat onze achtervolgers ook niet wisten te winnen blijven we met 10 uit 6 2 punten voorsprong houden opeen 5tal achtervolgers met 8 punten.

In de hoofdklasse wordt de partij Laura tegen Wim Bor op een later tijdstip ingehaald.

Weer 2 overwinningen,

Kumar wist Cor van Setten(woudenberg) hardhandig van het bord te zetten, Cor zijn rechtervleugel was te veel uitgedund en probeerde dat te compenseren door een voorpost op 23 neer te zetten, Kumar wist op slinkse wijze de voorpost te veroveren . Met 1 schijf achter probeerde Cor nog van alles maar weer was Kumar scherp en haalde uit met de genade slag naar dam. partij

Nico wist van Arie Koster (UDG/Vriendenkring) te winnen Arie dacht op de 40 zet zijn (vermeende nadeel) op te heffen door een ruil ware het niet dat ik hiermee schijf winst kon forceren, uiteindelijk kon ik naar een 4 om 1 afwikkelen wat Arie zich niet meer liet bewijzen. partij

Alleen Laura die aan mocht treden tegen Harry de Waard moest toezien dat de punten naar Harry gingen, laura ging er vol tegenaan en wist eeen mooie centrum/flank aanval op het bord te krijgen. Gaandeweg de partij vorderde kreeg Harry toch wel voordeel en haalde op de 35e zet uit met een doorbraakcombinatie. Alhoewel Laura ook door kon lopen naar dam was hij niet productief te gebruiken en Harry snel de partijzege naar zich toe kon halen.

Woensdag 18 feb. deden de zenderstad speles wederom goede zaken. Laura wist in in een klassiek achtige partij Jelmer Martens  plat te spelen. Met 6 punten uit 4 wedstrijden staat laura achter Andrew Tjon A Ong. op de 2e plek. partij. Over 2 weken mag Laura de degens kruisen tegen Harry de Waard 

Kumar won door een niet al te moeilijk damzetje tegen Arie Roos en wist hiermee de koppositie te verkrijgen!! partij. Over 2 weken mag Kumar zich bewijzen tegen  Cor van Setten.

Ook Nico wist zich bovenin te nestelen door te winnen van Ben van der Linden, Ben die een voorpost innam vergat dat je die wel moet kunnen blijven verdedigen, na de voorpost eenmaal verovert te hebben was de rechtervleugel dusdanig uitgedund dat de 2 punten makkelijk binnen waren te halen. partij. Mijn volgende prooi over 2 weken is Arie Koster.

 

Zenderstad spelers doen goede zaken in pers UPDB. kampioensschap.

 

Kumar wist schitterend van Patrick van der Tol te winnen, Patrick speelde behoudend met de nodige terug ruiltjes maar Kumar liet zich niet in de war schudden, en wist de stand naar zijn hand te zetten door er allerlei dreigingen in te vlechten waardoor Patrick volledig zoek gespeeld werd en uiteindelijk in 1 van de Kumar zetjes liep.

Nico wist van Jan van Ee te winnen, positioneel deed Jan een paar mindere zetten en kreeg in het middenspel een dam om zijn oren, na damafname stond ik 2 schijven voor wat niet al te veel problemen opleverde voor de winst. voor de  stand en partijen in de 1e klasse klik hier

Laura speelt volgende week ergens tegen Wouter van Beek die geveld door de griep verstek moest laten gaan. Inmiddels heeft Laura een keurige prestatie neergezet door te winnen van Wouter ven Beek. voor de  stand en partijen in de hoofdklasse klik hier

 


 

Persoonlijk UPDB kampioenschap 2014

 

Drie  spelers van Zenderstad spelen dit jaar weer voor het persoonlijk kampioenschap, Laura die uitkomt in de hoofdklasse speelde tegen de geroutineerde  Andrew Tjon A Ong, onlangs wist Laura in de Nat.Competitie nog te winnen van Andrew, hij was dus gewaarchuwd, maar ondanks de 300 punten rating verschil wist Andrew wederom niet te winnen en wist Laura een keurige remise te halen!! partij.

Ook Kumar is goed begonnen tegen Harry Vredeveldt, Kumar wist te winnen door een heuse Coup Napoleon uit te halen, 14-20 13-19 16-21 24-29 hoewel de combinatie op zich geen materiaal voordeel oplevert is de doorloop met 36-41 niet te verhinderen!! partij 

Nico speelde tegen Hans Vermeij van DVSB, ik dacht een winnend eindspel er uit te slepen maar dat viel tegen,in tijdnood speelde ik ogenblikkelijk 33-28, 34-29 geeft wellicht meerkans om er een overmachteindspel uit te slepen. Na 33-28 werd het snel remise. partij