Damclub Zenderstad IJsselstein
Damclub Zenderstad IJsselstein
Damclub Zenderstad IJsselstein

2022-06-06: Dammers Zenderstad promoveren toch naar de eerste klasse in Nationale competitie!

Al ruim 15 speelt Zenderstad in de tweede klasse van de KNDB. In april eindigden de dammers van Zenderstad op een mooie 2e plaats in tweede klasse. Hierna volgde een promotiewedstrijd voor plaatsing in de eerste klasse. Deze was tegen de ervaring en damtalenten van WSDV 3 uit Wageningen. Nadat de reguliere wedstrijd in 8 - 8 was geëindigd werd met 10 - 6 de aansluitende sneldam-barrage verloren. Jammer maar hiermee leek het sprookje van promotie naar de eerste klasse (voor dit jaar) gedaan.
Begin juni volgde echter nog een mooi kado voor Zenderstad. Omdat twee teams zich hadden teruggetrokken uit de eerste klasse (voor komend seizoen) werden deze plaatsen ingenomen door de twee sterkst verliezende teams uit de nacompetitie. Met Zenderstad als tweede team werd Zenderstad de mogelijkheid geboden om alsnog te promoveren. We grepen die kans met beide handen aan. Het was nog even spannend of het echt zo was maar de wedstrijdcommissie van de KNDB was akkoord.

Dus komend seizoen speelt Zenderstad voor het eerst in haar 60-jarige bestaan in de eerste klasse! We zijn wat versterkt , dus dat zal een mooi seizoen worden!