Damclub Zenderstad IJsselstein
Damclub Zenderstad IJsselstein
Damclub Zenderstad IJsselstein

13-11-2021: Thriller damjeugd Reeuwijk - Zenderstad eindigt in gelijkspel.


Tegen de damjeugd en damtrainer van Denk en Zet Reeuwijk schoot Zenderstad uit de start blokken. Op bord 8 kwam Hans Verhoeven al gauw twee schijven voor terwijl op bord 6 Gerard Bakker ook al een damzetje had uitgehaald. Hans liep echter nog in een eenvoudig zetje naar dam, wist nog wel de dam met 1 schijf verlies af te pakken maar moest vechten voor nog een puntje.
Op bord 7 was Ed Kok toch als eerste uit, na een achterloop van zijn jonge tegenstander was het door een damzet gelijk uit. Gerard Bakker won ook makkelijk zijn partij, maar Hans kon het niet toch bolwerken en verloor.
Ondanks de 4-2 voorsprong zag het er zorgelijk uit voor Zenderstad want Jacco Scheper (bord 1), Arie Koster (bord 3) en Ben van der Linden (bord 4) waren al aardig in de problemen gekomen. Jacco trof met Karien Droog een sterke jeugdspeler en hield daarom het spel overzichtelijk. Vanaf de 20e zet gaf Jacco het initiatief aan de tegenstander die daar wel raad mee wist. Doordat een offer van Dussault variant op een plakker zou falen, moest Jacco een aantal zwakker positionele zetten doen en kwam uiteindelijk in een verloren stand terecht (4-4).
Arie Koster wist nog net met 5 schijven tegen een dam met 3 schijven een remise-geitenpaadje te vinden en mocht daar in de handen voor knijpen. Maar bij Ben van der Linden ging het toch definitief mis, uiteindelijk werd Ben hardhandig van het bord gezet.
Piet Schep had ondertussen remise gespeeld. Zijn jonge tegenstander, Laurent Glas, zag alle trucjes van Piet en wist Piet van winst af te houden met een verdienstelijk gelijkspel.
Met de 8-6 achterstand waren alle ogen nu gericht op de wedstrijd van Bert Habets tegen de jeugdleider van DEZ Reeuwijk, Hans de Knikker. In een dunne stand wist Bert zijn tempi voorsprong maximaal uit te buiten. Met nog weinig tijd vond Bert een fraaie eindspel-finesse die gelijk gewonnen was. Daarmee werd nog net het 8-8 gelijkspel binnen gesleept.