Damclub Zenderstad IJsselstein
Damclub Zenderstad IJsselstein
Damclub Zenderstad IJsselstein

Ed Kok Kampioen Seizoen 2017/2018

Vorig jaar had Piet schep nog genoeg aan 37 punten om kampioen te worden, dit jaar had Ed er 42 nodig, het werden er uiteindelijk 43 uit 27 wedstrijden, alleen Laura wist Ed 2x een nederlaag te bezorgen! en na nog 7 remises toe te staan mag Ed bijgeschreven worden in de lijst met kampioenen! Ed namens Zenderstad van harte gefeliciteerd!

Er zijn dit jaar een record aantal wedstrijden gespeeld, 237 om precies te zijn. 

 

pl naam wedstrijden punten
1. Ed Kok 27 43
2. Bert Habets 27 41
3. Gerard Bakker 29 37
4. Kumar Bihari 29 33
5. Theo van Londen 33 32
.6. Piet Schep 23 30
7. Nico Verhoeven 26 28
8. Hans Verhoeven 30 27
9. Laura Timmerman 12 23
10. Cees Westland 24 22
11. Jacco Scheper 25 22
12. Seth Matahelumual 18 20
13. Arie van Nieuwkerk 25 19
14. Anton van Hal 22 17
15. Henny Pikker 21 16
16. Rob de Meij 18 15
17. Ton Vink 23 15
18. Jaap Kok 13 10
19. Rob de Wit 21 9
20. Bram Bekkers 10 8
21. Cees Kok 6 3
22. Antonio Ramirez 2 2
23. Koos van Amerongen 1 1
24. Roald Scheper 4 1
25. Jan Timmerman 5 0

In de 2e ronde van de onderlinge vielen rake klappen.

Zo verloor de ongeslagen kampioen van vorig jaar Piet Schep van de in bloedvorm verkerende Laura middels een mooie oppositie in het late eindspel.

Ook Bert moest zijn eerste nul incasseren tegen Theo, Bert dacht een sterke voortzetting gevonden te hebben maar Theo strafte dit af door een met een soort plakker een schijf en later de partij te winnen.partij.

Ook Ed en Gerard konden mekaar geen pootje lichten met 1-1 als resultaat.

Bram die vorig seizoen al menig tegenstander pootje wist te lichten begint dit jaar gelijk al goed en wist keurig van jan te winnen.

Jacco en Nico speelde een mooie pot, even dacht ik voordeel te krijgen maar een dreiging naar dam gooide roet in het eten, en meer als een gelijkwaardige remise zat er niet in.partij

ook Arie deed goede zaken en wist middels precies spel zijn gewonnen schijf vast te houden en uiteindelijk te winnen.

Rob de Wit gaf tegen Kumar flink tegengas maar het was niet genoeg en Kumar won verdiend.

Henny Pikker wist ondanks 2 gebroken vingers zijn schijven de goede kant uit te schuiven en ten koste van Ton te winnen.

stand na 2 rondes

 

Spanning wordt er niet mider om in voorlaatste ronde.!!

Met nog maar 1 ronde te spelen is er nog van alles mogelijk. Gerard wist door een fraaie overwinning op Rob de Meij de koppositie weer terug te veroveren en staat weer 1 punt los op Piet die door het oog van de naald ternauwernood een punt in de wacht wist te slepen tegen Laura.  

Ook de nummer 3, Jacco wist fraai van Cees te winnen, Net op het moment dat Jacco zich zorgen moest gaan maken of zijn aanval wel vruchten af ging werpen haalde hij uit met een venijnige combinatie wat een stuk en later de winst opleverde. partij

Bram wordt steeds degelijker,  loopt minder in domme zetjes en weet goed positiespel neer te zetten, de degelijke Anton wist geen grip op Bram te krijgen en de partij werd een keurige remise.

Kumar wilde teveel tegen Arie, Willen winnen in een remise stand brengt onnodige gevaren met zich mee zo ondervond Kumar, Arie kende geen genade en na een verkeerde afruil van Kumar ging Arie met de punten naar huis.

Seth heeft zijn visitekaartje afgegeven door van Theo te winnen, Met een venijnige kombinatie wist Seth zijn eerste winstpartij binnen de club te noteren!! partij

Nico en Ton speelde een mooie partij met veel mogelijkheden, net toen ik dacht voordeel binnen te harken stak Ton daar een stokje voor middels een 2 om 2 afruil en moest ik nog knokken om 1 punt veilig te stellen.partij 

Roald verslikte zich tegen Hans, in een gelijkwaardige stand maakte Roald een verkeerde berekening en verloor de partij.

VOLGENDE WEEK VOLGT DE ONTKNOPING WIE ZICH KAMPIOEN VAN ZENDERSTAD SEIZOEN 2016/2017 MAG NOEMEN 

seizoen   kampioen wed/punt
 2008/2009  eindstand Koos van Amerongen  20-34
 2009/2010  eindstand Koos van Amerongen  20-30
 2010/2011  eindstand Bert Habets 24-30
 2011/2012  eindstand Bert Habets 17-29
2012/2013 eindstand Bert Habets 19-32
2013/2014 eindstand Bert Habets 24-41
2014/2015 eindstand Laura Timmerman 25-37
2015/2016 eindstand Gerard Bakker 31-41

Met nog 2 rondes te gaan is het nog super spannend  wie er een podium plaats gaat verdienen!. Zowel Piet als Gerard staan met 34 punten bovenaan gelijk gevolgd door Bert met 33 punten.

ook Jacco met 32 punten en Kumar met 31 punten zijn zeker nog niet kansloos!!.

Gerard die riant 2 punten los stond speelde een mindere partij tegen Piet, Geard deed een paar mindere positionele zetten en knoopte zichzelf op. 

Bert wist dichterbij te komen door knap van Laura te winnen, Laura had minimaal remise maar wist in tijdnood niet de goeie voortzettingen te vinden waar Bert dankbaar gebruik van maakte.

Kumar kwam dichterbij door van Jan te winnen, Jacco mocht tegen Seth maar kwam er al snel achter dat Seth niet naar Zenderstad is gekomen om veel punten weg te geven 1-1

Ook Nico kwam er achter dat  Henny Pikker zich niet zo maar gewonnen geeft en een keurige remise binnen sleepte.

Rob de Wit vindt  dat feijenoord aanhangers genoeg gehad hebben dit seioen en wist door een slimme ruil Hans door oppositie de verslaan.

Theo liet zich opsluiten door Rob werd hier een beetje zenuwachtig van en wilde geforceerd de opsluiting verbreken wat de partij kostte.

Arie en Cees speelde een degelijke partij 1-1 is dan ook de juiste uitslag.

Anton en Ton 2 spelers die verassend uit de hoek kunnen komen hielden de boel in evenwicht 1-1

Grote winnaar is in ieder geval de club Zenderstad  want ik denk dat  er niet niet eerder 9 partijen gespeeld zijn op een onderlinge clubavond.!!

uitslagen en stand

 

Lees hier het verslag van Laura

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de alweer 25 ronde van de onderlinge vielen er maar liefst 3 blauwe noteringen te noteren.

De spectaculairste kwam op naam van Rob de Wit.

 Na 18-22 van Arie speelde Rob doodleuk 24-20 en slaat het hele bord leeg.

Ook Ton speelde de sterren van de hemel door koploper Jacco met nul punten naar huis te sturen, Ton had voortdurend het initiatief en miste in de partij zelfs nog een eerdere kans op winst, nadat Jacco een wederzijdse dam toestond met een stuk minder liet Ton zich niet gek maken en bleef de goede zetten spelen en won verdiend.

Gerard en Theo vochten een puur klassiel duel uit waarbij het leek dat Gerard licht voordeel had, ware het niet dat Theo een venijnige 2 om 2 ruil had die Gerard direct in de problemen bracht, Theo wist niet de goede voortzetting te vinden en moest berusten in remise,

Ook Hans leek regelrecht op een overwinning af te gaan tegen Cees, Hans kwam een schijf voor, maar Cees was wakker geschud en wist met precies spel zijn schijf weer terug te winnen, hiermee was de spanning uit de partij en remise was een feit.

Roald bleef lange tijd gelijkwaardig tegen Nico, maar vergat even dat een bomzet best wel vervelend kan zijn, zeker als je na de slagenwisseling een 2e schijf gaat verliezen is de partij over.

Na deze enerverende avond neemt Gerard de koppositie weer over van Jacco, weliswaar beide met 24 punten maar met 2 wedstrijden minder, zieToernooibase

 

 

 

4e ronde onderlinge

In deze stand hoopte Cees dat Ed niet 42-38 maar 42-37 zou spelen, Cees had dan vernietigend toegeslagen door:

39. 42-37 13-19
40. 24x13 03-08
41. 13x02 20-24
42. 02x27 24x42
43. 47x38

maar helaas Ed speelde 42-38 en Cees verloor even later hele partij

Nico had tegen Jacco een mooie opening en ik kwam er ook nog wel  beter uit maar later verprutste ik alle voordeel en door  blunder(s) verloor ik de partij. Jacco pakt hiermee de koppositie in de onderlinge met 6 uit 4.

voor overige uitslagen partijen en stand klik hier


 

 

 

Weer een enerverend avondje waarin weer het 1 en ander gebeurde!!

Bert die in de opening een blunder van jewelste maakte tegen Piet die daarmee een schijf voor kwam, Bert die nog wel wat probeerde kreeg geen vat op het gedegen spel van Piet, die met deze overwinning de ranglijst aanvoerd met 5 uit 3, gevolgd door 3 spelers met 4 punten.

Bram kreeg geen loon na werken, Na zeer consequent de rozenburg aanval die Nico opgezet had tegen te spelen, door constant  de voorpost aan te vallen kreeg Bram de  kans om een schijf te winnen maar op dat moment koos Bram ervoor om een (te?) dure dam te nemen voor 3 schijven ofschoon Bram gelijk de goede keuze nam en op pad ging om en 2e dam te halen, speelde Bram het toch niet handig en raakte onnodig 1 dam kwijt  om later zijn ander dam ook nog af te laten pakken, erg jammer er had minimaal 1 misschien wel 2 punten ingezeten!!

Jacco was er op gebrand om van Theo te winnen wat hem tot op heden niet gelukt was, ging er eens goed voor zitten, op de 5e zet had Jacco al een stuk kunnen winnen door een onverwachte wending door 2 schijven te offeren om er vervolgens 3 terug te pakken!! maar gaande weg kreeg Jacco het betere spel en om nog enigszins spel te houden moest Theo een schijf offeren maar op de 58e zet deelde Jacco de genade klap uit 36-31!! briljante zet (zie diagram) op het logische 28-33 volgt 31-27! op het gespeelde 21-26 volgde simpel 29-23.

 
Kumar die de eerste partijen in de onderlinge tegen de kopstukken Bert en Laura geen krimp gaf moest tegen Ed in het stof bijten Ed haalde een vrij makkelijke doorbraak en Kumar was kansloos.
Roald tegen Anton hadden een leuke partij, maar de routine van Anton deed Roald de das om en het eindspel.
 
Rob de Wit die nog ongeslagen was, had tegen Cees een zware dobber, in het late middenspel kreeg Cees voordeel en na een paar sterke ruilen kon Cees zijn eerste overwinning dit seizoen bijschrijven.
Gerard en Patrick, 2 taaie rakkers die wachten op een foutje van de tegenstander, als die er dan niet komt is de uitslag logisch 1-1
De nieuwe stand en partijen om na te spelen staan hier.
 

Wederom weer 8 partijen gespeeld !!

U begrijpt dat als de opkomst dit jaar zo blijft de wedstrijdleider niets te klagen heeft, wellicht alleen over zichzelf! Anton liep in een coup Phillipe en moest maar liefst 3 stukken inleveren!! Anton bleef scherp en probeerde een laatste redmiddel en plaatste een tegencombinatie ik bleef nog wel 2 stukken voor maar de dam van Anton was krachtig genoeg om hiermee remise af te dwingen, 

Ook bij voorzitter Cees moet de scherpte nog komen, Patrick van der Tol wist keuring een schijf te winnen door een forcing en gaf Cees geen kans meer.

Jan Timmerman speelde keurig een Roozenburg partij tegen Rob de Meij en deed dit tot het middenspel heel behoorlijk, zette zelfs een keer een lokzet open wat 2 stukken opgeleverd zou hebben!! Rob de Meij trapte er niet in en zocht zijn eigen moment om Jan een ilusie armer te maken.

Hans had tegen Arie een verassende wending. Na een ruil waar Arie op slag bleef staan kon Hans via 31-36 achterlopen en altijd naar dam dam slaan.

Piet had een hele kluif aan Jacco, Jacco die uiteindelijk wel in de problemen kwam doordat het kerkhof bezet was en de kroonschijf ontbrak offerde een schijf (wellicht wat te voorbarig) maar het tempospelletje wat daana ontstond was zeker niet zomaar gewonnen, Piet moest dit heel precies uitspelen maar uiteindelijk moest Jacco opgeven, (Citaat van Piet "hij is zo taai een leren schoenzool")

Laura en Kumar hadden een hele spannende pot maar beide maakte geen aantoonbare foutjes en 1-1 is dan ook de logische uitslag.

Rob de Wit had als taak om Bram van de 1e positie af te krijgen, Rob was scherp en bleef scherp en kreeg uiteindelijk zijn verdiende overwinning.

Veelvoudig kampioen Bert  is ook weer op dreef, Theo moest het ontgelden al ging het allemaal niet vanzelf.

Veel partijen zijn na te spelen, klik hier voor stand en partijen

 

 

Eerste clubavond gelijk al 8 partijen!!

En van die 8 eindigde er maar liefst 5 in een puntendeling!. Toch een teken dat er ondanks tropische temperaturen  iedereen goed geconcentreerd het nieuwe seizoen is ingegaan.

Het leek er in het begin niet  op, de fam. Verhoeven begon slecht,  Nico raakte al snel een stuk achter tegen Arie van Nieuwkerk  en broer Hans verloor door een blunder van Theo, Nico vocht zich terug en kreeg zijn stuk weer terug, kwam zelfs beter te staan misschien wel gewonnen ! maar vond de juiste zetten niet en uiteindelijk werden te punten gedeeld.

Ed had een spannende pot tegen Rob de Meij,  Ed probeerde van alles om Rob op een dwaalspoor te zetten maar Rob wist alle truken te omzeilen en sleepte een keurige 1-1 in de wacht.

Nieuwkomer Patrick van der Tol was minder fortuinlijk, Jacco kwam geen moment in de problemen en toen Patrick in het eindspel een foutje maakte sloeg Jacco toe!

De kampioene van vorig jaar kon tegen nieuwkomer Piet Schep geen vuist maken en moest berusten in remise.

Ook Bert kon tegen Kumar na een mooie aanvalspartij geen winnend plan vinden 1-1.

Bram, die zijn partijen nog wel eens te makkelijk weggeeft heeft blijkbaar afscheid genomen van die gewoonte , Cees die meestal zelfs uit hele benarde situaties nog wel een punt uit het vuur weet te slepen moest zijn meerder in Bram erkennen en toestaan dat Bram de ranglijst aanvoert !! 

ook Anton en Rob de Wit gaven elkaar geen duimbreed toe 1-1

klik hier om te zien hoe Bram de ranglijst aanvoert.


 

 

 

Ook in de laatste ronde van dit seizoen werd nog volop strijd geleverd. Zo behaalde Arie een keurige remise tegen Ed, die een mooie slagzet uithaalde maar net niet winnend bleek . Ook Anton liet zich niet van de wijs brengen door het verrassende spel van Kumar en wist een gelijkwaardige remise te behalen. Ook Jacco liet zich niet foppen door de geroutineerde Piet Schep en wist een keurige punt te halen.

Voor Hans liep het minder gunstig, na een slippertje, wat een schijf kostte wist Hans het nog wel spannend te maken maar kleine broertje Nico gaf niets meer weg en won.

Ook de kersverse kampioen Gerard Bakker zit nog in de kampioens flow en won verdiend van Theo van Londen.

Hier de eerste 6 spelers die zich geplaatst hebben voor het 1e tiental

  • 1 Gerard Bakker
  • 2 Bert Habets
  • 3 Cees Westland
  • 4.Kunar Bihari
  • 5 Theo van Londen
  • 6 Nico Verhoeven

Nog even wat gegevens: dit seizoen zijn er 197  wedstrijden gespeeld waarvan 140 winst/verlies partijen: oftewel   71.1% 

Ook zijn er dit seizoen 46 wedstrijden meer gespeeld dan seizoen 2014-2015 !!

We gaan de 21e  nog 1 keer (snel)dammen in de tuin bij Ed Kok in Beesd,

Iedereen alvast fijne vakantie!!

 

Gerard Bakker geeft zijn eerste seizoen bij Zenderstad gelijk zijn visite kaartje af door het clubkampioenschap 2016 op zijn naam te zetten,

Met 40 punten uit 30 wedstrijden is hij niet meer in te halen, Alleen Bert had nog kans om Gerard in te halen maar vakantie gooide roet in het eten. 

Met nog 1 ronde te gaan werden er ook de voorlaatste ronde nog mooie partijen gespeeld. Nico die alle kans had Cees voor de 3e keer op een 0 te trakteren dit seizoen maakte de blunder van de avond en Cees ontsprong de dans. Rob de Wit die na lange afwezigheid weer op het strijdtoneel verscheen was niet opgewassen tegen Jan Timmerman. Arie die uitzonderlijk goede partijen speelt de laatste weken ondervond Anton die op een 0 getrakteerd werd. Jacco had een uitstekende flankpartij opgezet tregen Theo maar meende met een schijf te offeren een veel betere stand over te houden, dat dit een kompleet verkeerde gedachte was liet Theo uitstekend zien door verdiend te winnen, Hans die een van de weinige was die de clubkampioen dit seizoen op en nul getrakteerd had was nu zelf aan de beurd en verloor van Kumar.

Piet Schep uit Schoonhoven die van plan is om volgend jaar lid van Zenderstad te worden mocht alvast warm draaien tegen de kampioen en wist een gelijkwaardige remise af te dwingen. Volgende week kan alleen de 6e plaats op de ranglijst nog belangrijk zijn want de 1e 6 plaatsen geven recht op deelname in het 1e. Arie heeft 24 punten en Nico 25 dus kan het nog spannend worden. Verschillende partijen zijn na te spelen in toernooibase

In alweer de 30 ronde van de onderlinge maar 4 partijen, maar wel 4 titanen gevechten!

Jacco wist al snel in de partij de meester in combinaties Cees Westland te trakteren op een koekje van eigen deeg.

jacco cees

Na 16-21 van Cees haalde Jacco vernietigend ut!!

 

 

 

 

 

 

 

  

Bert had zijn handen vol aan Anton, uiteindelijk werd de druk te hoog voor Anton en liep in een combinatie.

Gerard en Kumar hadden een partij die alle kanten uit kon gaan, uiteindelijk wist Gerard door precies te manouvreren de winst knap naar zich toe te halen!

Ed had tegen Nico de hele wedstrijd licht overwicht en het initiatief, maar ergens ging het fout, uiteindelijk moest Ed 2 schijven offeren om ook door te kunnen breken, Het leek er nog even op dat Ed een schijf kon ruilen om zo de remise veilig te stellen maar ook dit werd hem niet gegund.

nico ed

Ed dacht door de tussenloop de remise veilig te stellen maar helaas!!

Link voor de stand en partijen

Prachtige partijen in de 26e ronde,

Arie tegen Gerard was tot het einde spannend, met een mooie flankaanval van beide heren kreeg Arie zelfs het betere van het spel, even leek het erop dat Arie de volle buit binnen kon halen, Gerard zette alle zeilen bij en wist nog net de remise haven te bereiken, waarop Gerard verzuchtte, Arie speelt ALTIJD goed tegen mij.

Bram en Ton moesten het van de foutjes van mekaar hebben, Ton maakte de laatste  en Bram ging met de 2 punten huiswaarts.

Hans tegen Kumar maakte er ook een bloedstollende partij van Kumar kwam verassend een schijfje voor maar Hans broedde op een damzetje dat er uiteindelijk ook inkwam en stonds plots gewonnen,Kumar probeerde nog wel wat maar Hans bleef een beetje op de lijn 6-45 schuiven en Kumar bereikte niets en verloor.

Anton waar ieder een hele kluif aan heeft dit seizoen kwam heel ver tegen Cees, remise was zeker een optie ware het niet dat Anton in het eindspel een onnauwkeurigheid beging en Cees alsnog de winst op kon strijken.

Nico weet onderhand dat er met Jacco niet meer te spotten valt en ging er dan ook eens goed voor zitten, het spelletje wat ik wilde spelen daar werkte Jacco niet aan mee een grote ruil was het gevolg, na een een rustige opbouwfase speelde ik de 34e zet de gruwelzet 13-18  hier speelde Jacco terecht  37-31 en de dubbele dreiging die er toen in kwam kon ik alleen maar verhelpen door een schijf te offeren de stand daarna bleek nog wel speelbaar maar Jacco speelde het eindspel volgens mij foutloos en ik ging glansrijk de bietenbrug op.

Alle partijen zijn ingevoerd, zeker de moeite van het naspelen waard zou ik zeggen partijen en stand >>>

1 maart is alweer de 24e ronde gespeeld van de onderlinge.

Dit leverde weer leuke partijen op. Ed had de grootste moeite met Anton, Anton miste zelfs een 3 om 4 wat ogenblikkelijk remise zou zijn. Uiteindelijk bleek Ed toch wat handiger in het eindspel te zijn en kon met het zweet op zijn voorhoofd de punten bijschrijven. Cees en Rob de Wit vochten ook een mooi duel uit, Rob die afgelopen zaterdag nog verdienstelijk wist te winnen moest in Cees zijn meerdere erkennen al kostte het de voorzitter de nodige hoofdbrekens om Rob op de knieën te krijgen.

Gerard Bakker had de grootste moeite met Jacco, Jacco stond op zeker moment zo goed als gewonnen echter door een onnauwkeurigheidje wist Gerard een venijnige 4 om 4 afruil er in te vlechten die op slag gewonnen bleek.

Arie en Bert die elkaar  achter het bord sinds de Overvecht tijd niet meer hadden ontmoet, gingen er eens goed voor zitten, Arie kwam steeds meer onder druk te staan en liep uiteindelijk in een verrassend zetje, over en uit. 

Bihari tegen Rob de Meij is eigenlijk een garantie voor een spannende partij zo ook deze Bihari wist door kunst en vliegwerk een schijf voor te komen, maar Rob wist goed tegengas te geven en er uiteindelijk nog een punt uit te slepen.

Bram had een goeie aanvallende opening tegen Theo maar verslikte zich en kwam een schijfje achter en Theo maakte het goed af.

Nico tegen Hans is altijd een dingetje, je wil in ieder geval niet verliezen van je broer(tje) daar zag het ook niet naar uit dat er iemand ging verliezen, ik kwam een schijfje voor maar Hans kwam gevaarlijk opzetten op mijn rechter vleugel. Uiteindelijk kon Hans doorbreken al stond ik wel 3 schijven voor. Met mijn laatste zet 23-28 was Hans verhinderd met de dam te spelen en hoopte ik op de logische zet 15-20, hetgeen ook gebeurde. na 18-12 33x15 en 30-24 was het over en uit en kon de grote broer de kleine feliciteren.

Voor partijen stand etc.lees verder>>>

  

Veel remises in de 20 ronde.

 

Dat er van de 7 partijen 5 remise worden is natuurlijk alleen maar leuk want dat betekend dat er geen fouten gemaakt zijn waarvan geprofiteerd kon worden! en het betekend ook niet dat de partijen daardoor minder spannend warren!.

Anton van Hal verkeerd blijkbaar in bloedvorm, 2 weken terug kon Nico al niet winnen van Anton dit keer was het Gerard die wat hij ook probeerde niet kon winnen en Anton weer een keurige punt binnen harkte.

Ook Roald wist het Ton Vink knap lastig te maken, ondanks dat Ton een stuk voorstond wist hij niet te winnen van de jeugdige Roald.

Ed Kok en Theo van Londen hielden mekaar aardig in evenwicht, Theo wist de val kuiltjes van Ed de doorzien en kwam geen moment in gevaar ook 1-1

Arie en Hans gaven mekaar geen duimbreed toe ondanks de spelde prikjes die de beide heren mekaar uitdeelde ook 1-1

Bram weet zich steeds beter te concentreren op zijn spel en merkt dat hem dit punten oplevert ! Rob de Wit probeerde van alles maar Bram bleef bij de les 1-1.

Maar er werd ook gewonnen Bert wist met een coup napoleon  zetje Jacco te verassen en wist hiermee gelijk de koppositie van Cees over te nemen.

Ook Nico wist ten koste van Rob te winnen beide heren speelde een gewaagde opening waarmee ik probeerde Rob zijn centrum te verzwakken dat lukte aardig en ondanks dat er nog veel valkuilen over bleven dacht ik beter te staan op de 35e zet riep Rob in een zetje waarmee de partij op slag uit was, dit was maar goed ook voor mij want ondanks dat ik dacht beter te staan viel dit in de praktijk erg tegen en  moest toegeven dat Rob makkelijker stond oordeel zelf. partij


 

Weer een leuke opkomst in de 19e ronde.

Jacco ging er eens goed voor zitten tegen Laura, even leek het erop dat Laura in het late middenspel toch wel wat makkelijker stond, maar Jacco verdedigde zich taai en wist nog net binnen de remisegrens te blijven en zo een keurig punt te halen tegen Laura.

Bram maakt tegen John in de opening een slordige fout wat een stuk kostte, maar gewonnen was het nog lang niet, John moest goed opletten om de valkuilen van Bram te omzeilen uiteindelijk wist John zijn eerste overwinning van dit seizoen te scoren.

Cees kwam tegen Ton ook makkelijk een schijfje voor en hoewel Ton nog goed tegengas gaf wist Cees uiteindelijk netjes te winnen partij>>>

Rob de Wit had er ook zin in en wist een keurige dam te halen tegen Arie, Het leek erop dat de dam winnend was maar Arie gaf de moed niet op en wist door nauwkeurig spel er toch nog een knappe remise uit te slepen.

Nico kwam niet lekker in de partij, ondanks dat Bert niet veel bijzonders deed presteerde ik het toch om slecht uit de opening te komen en als je da ook nog in een 1 om 3 naar dam openzet, was het snel verdiend voor Bert.

Hans en Theo vochten een mooi duel uit, gaande de partij kwam Hans steeds makkelijker te staan en wist de goeie velden te bezetten, uiteindelijk moest Theo capituleren.

Gerard en Rob de Meij speelden een boeiende partij, maar nergens werd het evenwicht verstoord en remise was dan ook het resultaat.

In alweer de 17e ronde van de onderlinge zijn er weer mooie wedstrijden gespeeld.

Jan Timmerman die steeds vaker bewijst dat hij een tegenstander wordt waar rekening mee gehouden dient te worden, vorige week wist ik zelf ternauwernood te winnen door een mazzeltje dit keer wist Ton niet te winnen  en Jan een keurige remise afdwong!.

Ruud en Hans gaven mekaar geen duimbreed toe, Ruud probeerde nog van alles maar Hans gaf geen krimp en bleef de goeie zetten spelen, remise was dan ook de juiste uitslag.

Arie wist tegen Cees een verrassende dam er uit te slepen, Arie wist de dam keurig op te bergen tussen de eigen schijven maar Cees vindingrijk zoals hij is wist toch uiteindelijk weer beslag op de dam te leggen en kwam met een schijf meer uit de strijd en winnen was daarna niet moeilijk meer partij

Gerard wist tegen Nico exact dezelfde combinatie uit te halen als jaaaaren geleden, na een half uur konden de schijven weer in het doosje en Gerard hierdoor een mooie 2e plaats veroverd in de ranglijst.

John van Leeuwen, jawel nog steeds lid! wilde graag met 2 punten op de ranglijst binnenkomen maar hier stak Rob de Wit een stokje voor, John speelde een degelijke klassieke partij maar Rob wist het keurig te weerleggen en wat John ook probeerde Rob wist de valstrikken keurig te omzeilen 1-1.

Theo en Kumar, twee kemphanen die al vaak tegen elkaar gespeeld hebben dit keer was het Kumar die de  2 punten binnen wist te slepen

In de 12e ronde van de onderlinge haalde Bram een enorme klapper uit tegen Nico,

Nico-Bram.gif

8e ronde interne competitie,
 

Cees die fier de ranglijst met 4 punten meer als de nummer 2 aanvoert, kreeg in de 8e ronde toch een keer het deksel op zijn neus, hij liep tegen schrijver dezes in een al zeg ik het zelf venijnig zetje en kcees-nico.gifreeg zijn eerste nul dit seizoen. partij.

Rob de Wit had zijn avond niet en liep in een makkelijk zetje tegen Jacco,

Rob de Meij en Theo van Londen speelde de langste partij van de avond, ofschoon Rob van alles probeerde liet Theo zich niet van de wijs brengen en sleepte zijn verdiende punt binnen.

Hans gaf lang goed tegenspel tegen het flankspel van Bert en ofschoon Bert langzaam maar zeker meer terrein voordeel opbouwde was het zeker nog niet gedaan toen Hans in een (te) makkelijk zetje liep, over en uit. partij

Anton en Ton speelde ook een mooie pot, Anton dacht spekkoper te zijn door een dam te halen, maar Ton bewees dat de dam te duur was, en wist uiteindelijk mooi te winnen.

Edwin speelde tegen Kumar een gestroomlijnde partij, Edwin wist alle belangrijke velden te bezetten en Kumar steeds verder onder druk te zetten wist uiteindelijk een schijf te winnen en later de pot.

Gerard en Arie, maakten er ook een boeiend titanen gevecht van , beide heren weten inmiddels wat ze aan mekaar hebben en meer als een 1-1 zat er dan ook niet in.

uitslagen en standenlijst

Volgende week  mag het 2e op maandag de 26e tegen UDG/Vriendenkring  en het eerste krijgt dinsdag de 27e OG Utrecht op visite. 

Het was weer een enerverend avondje,

Jacco won van Bram, Bram speelde te snel en verloor onnodig, jammer.

Roald en Rob de Wit waren gewaagd aan mekaar beiden wisten dam te halen, Roald speelde het eindspel net wat behendiger en won verdiend,

Edwin won van Nico, Nico kwam best wel goed uit de opening maar ging de fout in door een afruil, daar werd mijn stand niet beter van of liever gezegd slecht, Edwin wist hier wel raad mee en won verdiend.

Laura had de handen vol aan Kumar, kwam een schijf voor leverde die later weer in en wist met de grootste moeite uiteindelijk te winnen.

Anton van Hal speelde een puike partij tegen Cees, lange tijd wist Cees niet echt voordeel te behalen, pas in het late eindspel ging Anton de fout in en verloor.

Gerard en Bert speelde een taaie partij die gelijk opging op het laatst zag Gerard een zetje over het hoofd en moest de punten aan bert geven.

Arie van Nieuwkerk en Rob de Meij speelde een boeiende partij beide heren zagen mekaars valstrikken en remise was het resultaat.

uitslagen en stand (het kan zijn dat de kleuren verdraaid zijn, had mijn uitslagen briefje op de club laten liggen)

 

 

Ook op de 3e speelavond weer boeiende partijen.

Ed Kok wist met een niet te moeilijk dammetje Kumar te verassen, weliswaar kon Kumar de dam weer afnemen met een schijf verlies, maar de wedstrijd was nog niet gedaan, Ed moest alle zeilen bijzetten om de trukkendoos van kumar te omzeilen wat uiteindelijk wel lukte en Ed 2 punten bij kon schrijven.

Ook Bert leek regelrecht op winst af te gaan, met een massaal blok in het midden en Ruud zijn schijven overal en nergens op het bord leek Bert regelrecht op winst af te gaan, ware het niet dat Ruud er toch nog een paar afruilen in wist te brengen die het voordeel(?) van Bert om zeep bracht en Ruud er toch nog knap een punt uiut wist te slepen.partij

Gerard en Laura vochten een principieel klassiek gevecht uit waarbij het evenwicht nergens verbroken werd beide wisten de kenmerkende combinaties die in het klassiek voorkomen te omzeilen en besloten met nog enkele schijbven op het bord te punten te delen.

Cees wist tegen Hans een schijf voorsprong te bemachtigen, na nog wat tegenstribbelen van Hans gaf Cees de schijf weer terug en stond gelijk gewonnen.partij

Anton speelde degelijk zijn partij, maar Theo wist er een mooie dam uit te toveren die op slag gewonnen was.

Bram liep tegen Arie ook in een dammetje, Bram deed nog goed zijn best om er wat van te maken maar Arie die ook al een paar jaar damt gaf het niet meer uit handen.

Nico had het lastig tegen Jacco, ondanks dat Jacco nog niet zo lang damt in clubverband, is dat absoluut niet te merken en verraste mij met een voorpost en had gewoon een goede stand uiteindelijk vond ik een plan om een schijf te winnen, maar net toen ik dacht de partij te gaan beslissen verraste Jacco nog met een  verrassend zetje naar dam, mijn geluk was dat ik te veel materiaal voordeel had zodat Jacco geen kans meer maakte. partij.

actuele stand

Volgende week speelt het 2e thuis tegen ADC/DAWO 2 

 

2e Ronde interne

Het wordt een uitdagend seizoen voor uw wedstrijdleider dit seizoen, er waren maar liefst 9 partijen om in te delen, misschien een goede reden voor U om tijdig aan te geven, wanneer U verhinderd bent! dit om de indeling dit seizoen soepeltjes te laten verlopen. Alvast bedankt voor uw medewerking.

Er werd fel gestreden om de puntjes gisteren, iedereen heeft er blijkbaar goeie zin in. Rob de Wit is bezig aan een goed seizoen, (nu al 1 punt meer als vorig seizoen in 7 wedstrijden) Dit keer wist hij met schijf minder Anton van Hal van de winst af te houden het scheelde maar een haar of Rob had zelfs 2 punten kunnen pakken uiteindelijk werd het 1-1.

Cees en Gerard hadden een spannende pot, Gerard liet zelfs een dammetje lopen dat wellicht 2 punten opgeleverd zou hebben, uiteindelijk werd ook deze pot 1-1, speel de partij na en oordeel zelf of Gerard had kunnen winnen partij

En nog een puntendeling, Edwin Torn tegen Ed Kok, Edwin had een schitterende damzet voor ogen om uit te halen tegen Ed ware het niet dat Ed voor een ander plan koos om zich te verdedigen en de dam in rook opging, misschien dat 1 van de heren de partij wil doorsturen zodat iedereen kan genieten.

Ook Ruud en Theo wisten geen vuist te maken tegen elkaar, ondanks dat Ruud wat makkelijker en voor het oog beter stond zat er niet meer in dan 1-1.

De laatste remise van deze avond staat op naam van Arie en Jacco, wat ik hoorde hebben beide heren wel ergens een keer de winst laten liggen maar wisten hier niet van te proviteren  1-1 partij

animated_14412232996329.gif

 

 

 

 

   

 Ook werd er nog gewonnen en verloren, Nico nam een hele foute ruil tegen Kumar, mijn stand werd net een schietschijf hierdoor werd het voor Kumar niet moeilijk om raak te schieten en Kumar zijn eerste puntjes voor dit seizen binnenhaalde.

Bert had de grootste moeite met Rob maar uiteindelijk knakte de stand van Rob en ook Bert kon zijn eerste overwinning dit seizoen bijschrijven.

Bram en Roald, de benjamins van de club hadden een spannende pot helaas voor Bram liep hij in een zetje, Roald speelde voor de rest foutloos en won verdiend.

De kersverse kampioene Laura had niet al te veel moeite met Ton en kon ook de eerste overwinning bijschrijven.


 

Flitsende start nieuwe seizoen.

Allereerst wil ik alle oud leden en nieuwe ledenvan NDG welkom heten, hopelijk voelen de heren zich snel thuis bij Zenderstad. 

De kop is er weer af, er waren naar l iefst 7 wedstrijden te noteren!

Koos die onlangs nog een half jaar in Moskou verbleef en gelijk daarna een keurige 11e plaats bij het Nijmegen open wist te veroveren, wist de weg naar ons nieuwe clublokaal nog te vinden en mocht aantreden tegen zijn oude leermeester Bert Habets, in een boeiende partij waarbij beiden er vol ingingen plaatste Bert een riskante voorpost, na kranig alle aanvallen afgeslagen te hebben dacht Bert een kansrijke dam te halen ware het niet dat Koos iets verder gekeken had en er nog een zetje achteraan plaatste. hele partij

animated_834505_14406232220568.gif

Cees wist ook zijn eerste overwinning te boeken tegen Theo van Londen in een gelijkwaardige stand liep Theo in een simpel damzetje, einde verhaal. partij

Rob de Wit heeft de eer van dit seizoen om als eerste van de avond de punten binnen te slepen ten koste van Bram Bekkers die in een zetje liep.

Nico wist ook de eerste punten binnen te slepen ten koste van Arie van Nieuwkerk, Arie die er een mooie dam uitsleepte maakte daarna een blunder van jewelste zo erg dat ik met het schaamrood de felicitatie in ontvangst nam. partij

Gerard Bakker wist alle valkuilen van Kumar de omzeilen en wist ook de eerste pnten binnen te halen.

Anton van Hal wist als eerst een blauwe uitslag te behalen en wist heel netjes Rob de Meij om een remise te houden.

Hans en Ton speelde een goede partij waarin het evenwicht niet verbroken werd en de heren besloten terecht tot remise.

 actuele stand na de 1e ronde


 

 

 

 

 

Het seizoen is ten einde, Laura zoals al bekend is de kampioen, met 37 punten uit 25 wedstrijden wist ze Bert Habets voor te blijven die uit 22 wedstrijden 34 punten bijelkaar wist te sprokkelen, Cees Westland wist uit 25 wedstrijden 32 punten bijeen wist te schrapen. eindstand

Zoals gewoonlijk sluit Zenderstad het seizoen af met een sneldamtoernooitje, ouders, jeugd, leden, niet actieve leden geven hier graag gehoor aan en het is dan ook altijd een gemeleerd gezelschap wat hieraan deelneemt, ondanks dat enkele leden al op vakantie waren of andere verplichtingen hadden deden er toch nog 16 spelers mee.

Laurens Fijn van Draat die niet meer actief damt maar het blijkbaar niet verleerd wist wederom de 1e plek op te eisen samen met Ed kok beide wisten 13 uit 8 te scoren de SB punten gaven uiteindelijk de doorslag dat Laurens de winnaar van de avond is geworden.

eindstandsneldammen

 

 

 

Voor het eerst in het 54 jarig bestaan, heeft Zenderstad een dame die zich clubkampioen mag noemen. Laura Timmerman staat 3 punten los van de nummer 2 en met nog maar 1 wedstrijd te gaan is inhalen niet meer mogelijk. Laura namens heel Zenderstad PROFICIAT!!!!.

Ook in de voorlaatste ronde werd er weer volop gestreden voor de puntjes. Jacco speelde tegen zoonlief Roald, voor Roald wellicht spaarzame uurtjes omdat je gedurende de partij geen respect voor je pa hoeft te hebben je mag slaan hoe en waar je maar wilt, maar ondanks dat Roald goed partij gaf en het tot het laats spannend hield was het toch Pa die aan het langste eind trok en de punten binnenhaalde, gezien de progressie die Roald doormaakt wellicht de laatste keer voorlopig dat Pa er met de punten vandoor ging.

Ruud en Kumar speelde zoals gewoonlijk een spannende pot even leek het erop alsof Ruud makkelijk door de rechtervleugel kon breken van Kumar, maar Kumar wist de nodige trucjes  en plakkers in te brengen zodat het voordeel minimaal werd en Kumar makkelijk remise kon maken.

Hans en Rob de Wit speelde ook een spannende pot, Rob die stellig van plan was om niet 2 weken achter mekaar van een Verhoeven te verliezen, kwam bedrogen uit en moest zijn meerdere in Hans erkennen.

Ton Vink die een werelds seizoen speelt en zoals het er nu naar uitziet voor het 1e tiental plaatst, gaf gisteren wederom geen krimp en speelde een gelijkwaardige remise tegen Theo van Londen.

Edwin Torn (over komen waaien van van Stigt Thans uit Schiedam) en wellicht lid wil worden, kwam om het sfeertje te proeven en mocht tegen onze kersverse kampioen Laura, Edwin had er duidelijk zin in en bracht Laura in de problemen het kostte Laura veel tijd om de goede antwoorden te vinden, en uiteindelijk haalde Edwin de volle buit binnen!

Nico en Cees vochten een mooi duel uit, Nico zocht de aanval op en kreeg een bevredigende stand op het bord maar na enkele kracht-zetten kwam ik in moeilijkheden en kon Cees combineren naar doorbraak, hier had ik echter het geluk dat er na de combinatie een 2 om 2 ruil achter zat en een schijf voorkwam, de overblijvende stand kon ik bijna niet verkeerd behandelen en zodoende Cees zijn 2e nederlaag van dit seizoen bezorgen.

Met nog 1 speelavond voor de boeg is de spanning nog om te snijden, zowel Bert als Cees staan met 32 punten op een gedeelde 2e plaats en word het nog spannend. ik denk dat de wedstrijd leider alvast 1 wedstrijd ingedeeld heeft voor volgende week !!   nieuwe stand

Dus: 23 Juni laatste speelavond van dit seizoen en 30 Juni sluiten we het seizoen af met een sneldamavond!! komt u allen zou ik zeggen, Cees heeft beloofd bitterballen te bakken dussssss geen excuus om niet te komen zou ik zeggen.

 

Wederom een goede opkomst!!

Ook deze keer mocht de wedstrijdleider maar liefst 7 partijen indelen!

Roald Scheper wist zijn eerste punten binnen te slepen door Jan Timmerman te verslaan, de hele wedstrijd hielden de heren mekaar in evenwicht, ware het niet dat Jan op het laast een foutje maakte en Roald naar dam kon combineren en het foutloos afmaakte.

Antonio en Hans hielden mekaar in evenwicht ondanks dat beide heren wel prikjes uitdeelde deed het nergens pijn en remise was dan ook de juiste uitslag.

Hetzelfde gold voor Cees en Ruud ook zij wisten mekaar het leven niet zuur te maken 1-1.

Kumar kreeg tegen Laura een dam om zijn oren, Laura moest daarna nog alle zeilen bijzetten en precies spelen om de valstrikken die Kumar er nog in wist te vlechten te omzeilen maar ook dit is aan Laura wel besteed om zulke standen geconcentreerd en precies uit te spelen en zo de overwinning binnen te slepen.

Jacco keek er naar uit om tegen de "grote" mensen te spelen maar kreeg tegen Bert na een 3 om 3 afruil een dam om zijn oren waarna de wedstrijd eigenlijk klaar was, alhoewel er eigenlijk 2 winnaars waren, Bert de punten en Jacco een ervaring en een wijze damles van de jeugdleider rijker.

Theo en Nico hadden een enerverend partijtje, Nico die het zich onnodig moeilijk had gemaakt liep in een damzetje, diezelfde dam ging er 2 zetten later weer af door onnauwkeurig spel van Theo met gelijk materiaal, later ging Nico nog een keer de fout in en kon kiezen schijf achter of doorbraak voor Theo het werd de doorbraak voor Theo en ditmaal gaf Theo het niet meer uit handen en won verdiend.

Ton En Rob de Wit hielden mekaar tot het late eindspel in evenwicht maar in de laatste fase van de partij kreeg Ton toch overwicht en kopn doorbreken naar dam. Rob moest lijdzaam toezien dat hij niet meer op tijd was om zelf ook dam te halen en moest de punten aan Ton geven.

Voor de bijgewerkte stand en ingevoerde partijen klik hier


 

Volle bak bij de 28 ronde van de onderlinge.

De wedstrijdleider schoot bijna in de stress hij had maar liefst 7 partijen in te delen!!

De beide Verhoevens gingen voortvarend van start, Nico verastte Ton Vink in de opening op de 5e zet met een niet alledaags openingszetje en hoewel Ton er nog eens flink voor ging zitten is 2 schijven achter eigenlijk teveel van het goede en Nico kon na 36 zetten 2 punten vbijschrijven.

Broer Hans verastte Ruud door vroeg op het kerkhof te gaan staan, na een onnauwkeurigheid van Ruud kon Hans een volle schijf voorkomen, lang leek het er naar uit te zien dat Hans dit niet meer uit handen zou geven maar n het late middenspel koos Hans niet de sterkste zetten en gaf Ruud de gelegenheid te ontsnappen en beide heren moesten met remise genoegen nemen.

Jacco zorgde bijna voor een regelrechte sensatie door Laura bijna op de knieën te krijgen, Laura haalde een dure dam voor 3 schijven, de dam was echter niet zo sterk als Laura verwachtte en werd zelfs afgenomen! Jammer voor Jacco dat hij het eindspel niet helemaal correct afhandelde en Laura een benauwde punt in de wacht te kunnen slepen.

Jan Timmerman en Rob de Wit vochten een mooi duel uit waarin het evenwicht niet werd verstoord, ware het niet dat Rob in het eindspel nog een mooie dam uit zijn hoge hoed toverde, Jan kon daarna nog remise maken maar verzuimde een schijf weg te geven en zodoende Rob de gelegenheid te geven zijn eerste punten binnen te halen voor Zenderstad.

Rob de Meij en Antonio dachten hoe zal er een partij er uit komen te zien als we alle theorie overboord gooien! Rob die vrijwillig een schijf achterkwam en het niet nodig achtte om deze zo snel mogelijk weer terug te veroveren kreeg het deksel op zijn neus en liep uiteindelijk in een simpel dammetje waarna Antonio de punten bij mocht schrijven.

Bert had de eer om tegen  UPDB kampioen Kumar te mogen, Bert koos voor flankspel en wist gaande weg alle belangrijke velden te veroveren hoewel Kumar het goed tegenspeelde nam hij een verkeerde afruil, waarna een bekend damzetje in het flankspel volgde en Kumar wijselijk opgaf.

De meeste partijen zijn hier na te spelen.

 

 

 

 

Volle bak in de oase

Met de overwinning van Bert tegen Nico (die in een te makkleijk dammetje liep) wisselen  Bert en Laura van koppositie, Laura wist tegen de taai verdedigende Ruud geen vuist te maken en moest berusten in remise.

Ook Cees die (niet zonder geluk) wist te winnen van Jan Timmerman, die een mooie kans om een stuk te gaan winnen liet lopen!! dit resulteert erin dat Cees de 3e positie in de ranglijst veroverde alle 3 met 25 punten. Het gaat er dus nog flink om spannen de laatste maanden !!

Jacco die goed op weg is om  gelouterde zenderstad spelers een of twee punten af te snoepen, verslikte zich in Theo en moest ervaren dat een partij duurt tot het einde!! en plakkertjes altijd vervelend zijn.

Zoon Roald Scheper bij de welpen inmiddels een geducht tegenstander, wist zijn eerste punt in de onderlinge binnen te slepen tegen Ton Vink die overigens aan een fantastisch seizoen bezig is.

Kumar en Rob wisten zoals gewoonlijk een alles of niets partij te spelen maar dit keer had Kumar weinig in te brengen en wist Rob in het hem zo geliefde flankspel de overwinning binnen te halen. stand na de 25 ronde

Ondanks de bekerwedstrijd zijn er toch nog 4 partijen voor de onderlinge te melden.

Dat er met Jacco Scheper niet meer te spotten valt kwam Kumar Bihari op hardhandige wijze achter, Kumar wist wel een leuke damcombinatie uit te voeren maar helaas voor Kumar wist Jacco de dam vakkundig te elimineren, wat overbllef was een schijf minder en een verwaarloosde linkervleugel voor Kumar, Jacco wist hier wel raad mee en stuurde profesioneel naar de overwinning.

Ook Antonio wist tegen Theo een damcombinatie uit te voeren, deze kon echter met gelijk materiaal weer afgepakt worden, ofschoon beide heren er nog fel ingingen was de muziek uit de stand en remise het resultaat.

Roald Scheper (jawel zoon van!) mocht aantreden tegen Jan Timmerman, Roald die zich onlangs nog wist te plaatsten voor het NK welpen, maakte dat Jan op zijn hoede was voor dit aanstormende jeugdtalent, Jan ging dan ook geconcentreerd de wedstrijd in hij doorzag de combinaties die Roald in de partij vlocht tijdig en kwam uiteindelijk door een te ver opgeschoven stuk van Roald een schijf voor en won netjes de partij.

Zo,n 2 a 3x per jaar gebeurd het, de familie Verhoeven maken mekaar het leven zuur, gelukkig alleen op het dambord, dit keer was het Hans die als laatste lachte. Nico die achter een schijf liep wat absoluut niet kon daar wist broer lief wel raad mee en stuurde zijn kleine broertje met 0 punten naar huis.

Voorde nieuwe stand en eventueel ingevoerde partijen klik hier

Allereerst mijn excuses dat ik al enige tijd geen verslag meer van de onderlinge  geplaats heb, druk,druk enzo maar heb mezelf beterschap beloofd.

Afgelopen dinsdag 17 maart was een druk bezochte avond met verassende uitlagen. Jacco Scheper is druk bezig zijn visite kaartje af te geven door eerst remise tegen Nico vervolgens tegen Hans wist te winnen en afgelopen dinsdag remise tegen Cees, die overigens goed wegkwam hiermee! zie partij  Jan Timmerman wist tegen Theo een schijf voor te komen maar zijnervaring van 50 jaar redde hem door er toch nog een punt uit te slepen. Broer Hans kwam er ook achter dat met Ton niet valt te spotten en als Ton zijn avond heeft je gewoon kan verliezen. Een week eerder wist Ton overigens van Kumar te winnen! Nico verzuimde zetcontrole toe te passen en kreeg een dam om zijn oren van Antonio en deed maar snel de schijven in het doosje. Ook Ruud moest er aan geloven, wat hem zelden overkomt Ruud liep in een zetje tegen Bert en met een schijf meer weet Bert wel raad en gaf het niet meer uit handen.

Enkele weken geleden was Ferry Kemperman ook weer van de partij en gaf Rob een lesje hoe flankspel niet gespeeld dient te worden zie partij hopelijk kan Ferry het combineren met zijn werk wat vaker te komen want met zijn kennis kunnen we allemaal beter van worden! De Nieuwe stand klik hier


 

 

Verrassende uitslagen

Zo wist Kumar een keurige remise te behalen tegen Bert, Bert die een damzetje nam in een stand waar hij niet helemaal tevreden over was wel wetende dat de dam tegen gelijk materiaal weer afgenomen kon worden dacht de betere stand over te houden dat was misschien ook wel zo, maar tegen Kumar moet je altijd beducht zijn op zijn combinatieve vaardigheden zeker als hij als hij in nood zit, zo ook nu het geval was ! verraste hij Bert met een doorbraak combinatie die op slag remise bleek te zijn.

Nieuwkomer Jacco Scheper, vader van 2 talentvolle jeugdspelers uit de jeugd, gaf gelijk zijn visite kaartje af door een keurige remise te spelen tegen Jan Timmerman. In een betere stand nam Jacco een te dure doorbraak combinatie (het zetje was zo leuk dat ik hem daarom toch maar nam aldus Jacco)met remise als resultaat.

Cees liet Nico zien hoe de Coup Phillipe werkte, wat mij een schijf kostte, ondanks dat ik nog redelijk terugkwam in de partij en nog spanning wist te creëren was de 2 om 2 met allebei dam funest voor mij, Cees had zijn 4 schijven keurig aan de rand  ik mijn 3 midden op het bord wat uiteindelijk overmacht voor Cees werd. partij

Ook Theo van Londen wist Laura keurig op remise te houden.


 

 

15e ronde

 

Een avond met enerverende partijen, Zo liet Laura zich met een volle schijf voor foppen door Kumar. Kumar altijd gevaarlijk in open standen, vaak weet hij er wel een zetje in te breien en zo ook deze keer kreeg Laura een damzet voor haar kiezen wat haar niet meer opleverde als 1 punt.

Bert wist met gedegen spel optimaal te proviteren van de kleine positionele foutjes die Antonio maakte en sleepte de volle buit binnen. partij

Rob die fel van leer trok tegen Cees was te provocerend en moest uiteindelijk zijn voorpost inleveren, later nog gevolgd door een dubbele meerslag combinatie wat Cees ogenblikkelijk 2 punten opleverde. partij

Ruud  en Hans speelde een gelijkwaardig partij tot Hans in het late middenspel verzuimde zijn rechtervleugel te ontwikkelen en Ruud daar optimaal van ging proviteren en Hans op een 0 trakteerde.

Ook Theo stond tegen Ton een volle schijf voor tot Theo op klaarlichte dag gewoon zijn schijf weer weggaf was de muziek uit de stelling en beide heren met remise tevreden waren. 

Een avond volgens het boekje.

Vaak staat daar voorin:  Voor alle partijen geldt wit speelt en wint, de zwartspelers waren allemaal de klos.

Kumar probeerde Cees te bestrijden met zijn eigen systeem na 4-10 en hield hij het centrum van Cees onder vuur met de vork 5,10,14 en 15

Maar Cees brak met zijn centrumschijf de andere kant op en creeerde zo kansen. Hij verschalkte Kumar uiteindelijk met een lichte combinatie

Dat Kumar nog door zijn vlag ging had geen betekenis meer : het was op dat moment al verloren partij

Laura-Ton, Laura veroverde het ene mooie veld  na het andere. en Ton kwam langzaam maar zeker minder te staan.

Het leek een kwestie van tijd, zeker nadat Laura ook nog een schijfje had gewonnen. Maar Ton wist van geen wijken en had

tot vlak voor het einde van de wedstrijd eigenlijk nog zicht op een remise. Maar die remise was net even te ingewikkeld om te vinden.

Bert –Theo,  Ook hier lang een gelijkopgaande strijd. Vanuit een klassieke stelling werkte Theo toe naar een aanval over het kerkhofveld en viel de korte vleugel van Bert aan

Theo had de positie net even te ingewikkeld gemaakt en hij zag de uitweg niet die er wel was. Hij gaf een schijf prijs maar kreeg onvoldoende compensatie. Bert kon toen naar winst afwikkelen.

Rob-Antonio. De spannendste partij van de avond . Rob en Antonio kozen voor een principiële behandeling van de hekstelling die Rob had aangeboden. In het late middenspel werd de hek verbroken en ingeruild voor andere spanningen. Daar stuurde Antonio aan op een plakker maar Rob had er een naslagje ingebouwd waardoor beiden op dam kwamen.

Rob wist ondanks de beperkte tijd alle valletjes van Antonio te omzeilen en de overmachtswinst te behalen.

11e ronde 02-12-2014

 

Horror partijen in de Oase

Voor de titel van dit verslag zijn hoofdzakelijk onze jeugdleiders Bert en Rob verantwoordelijk voor geweest! Alles wat de heren de jeugd vooral niet moeten leren om een partij op te zetten dachten de beide jeugdleiders anders over deze avond! Al in korte tijd stond de partij in vuur en vlam op de 6e zet bezette Bert al het kerkhofveld Rob vond het prima en ging mee in het spel, op de 26e zet ging het fout, Rob dreigde een schijf te verliezen en nam daardoor de verkeerde ruil wat na de slagwisselingen Bert een dam opleverde en Rob wijslijk opgaf.

wellicht had Rob er wijs aan gedaan om hier de dam te nemen door 18-23 gevolgd door 19-23 etc. met allebei een dam. partij

Ook Antonio en Theo hadden een leuke partij met veel klassiekle kenmerken Antonio plaatste op de 38e zet een Ghestem doorstoot wat Theo tot opletten dwong maar helaas voor Theo op de 41 zet sloeg Antonio toe met een vernietigende 5 klapper

na 34-29 en 27-21 32x1 geloofde Theo het wel en gaf op.partij

Nico en Cees hadden ook een spannende pot na een beetje laveren en proberen de goeie velden te bezetten nam Cees op de 28e zet een ruil die mij in grote problemen bracht ondanks dat ik veel combinaties wel zag overzag ik de genadeklap op de 39 zet niet, na nog even nastribbelen kon ik opgeven. partij

Ook Bram Bekkers was weer van de partij en was vast overtuigd om Ton Vink een zure avond te bezorgen,maar hoezeer Bram ook zijn best deed was het toch Ton die combinatief met de winst aan de haal ging.

Ook Hans en Ruud vochten een spannend duel uit, Hans hield goed stand en alles wees er dan ook op dat de partij in remise zou eindigen ware het niet dat Hans met 1 schijf minder en allebei een dam het net niet redde om zijn puntje te pakken. Wel moet gezegd worden dat Ruud het eindspel zeer nauwkeurig behandelde. helaas geen partij om na te spelen, de heren kunnen beter dammen als noteren, misschien komt hij nog.

10e ronde 25-11-2014

 

Bert en Ruud vochten een mooi klassiek spel uit, Ruud die op de 28e zet al zijn kroonschijf opspeelde, doorgaans niet de beste voortzetting in het klassiek!, maar Ruud plaatste  gelijk daarna de ghestem doorstoot, wat de partij vol met spanning bracht. Bert ruilde dan ook gelijk de Ghestem weer af, na enkele zetten plaatste Ruud weer de Ghestem doorstoot. Bert kreeg niet echt grip meer op de partij en zag zich enkele zetten later genoodzaakt een bomslag te nemen, waarna de heren gelijk tot remise besloten. partij

Ook Nico en Laura vochten een mooi duel uit, even dacht ik onder de voet gedamd te worden doordat ik wel erg veel tempi achter kwam maar toen ik op de 39e zet de voorpost van laura afruilde kreeg ik gaande weg makkelijker spel. Even dacht ik zelfs nog aan winst, maar een plakker wat Laura weliswaar 2 schijven koste was net genoeg voor Laura om een 2e dam te gaan halen met remise. partij

Rob tegen Hans was bezig een boeiende flankspel partij te worden ware het niet dat Hans in in zetje liep wat Rob gelijk 2 punten opleverde.

De derde remise van de avond kwam op rekening van Theo en Cees, Theo die (alweer) een vloeiende partij speelde, doorzag alle Cees zetjes en kwam geen moment in de problemen, remise was dan ook de enige uitslag. partij.

voor de nieuwe stand klik hier.

9e ronde 11-11-2014

Een avond met enkele boeiende partijen, Hans had het de hele avond moeilijk tegen Laura, Laura wist gedurende de hele partij druk te zetten op de stelling, maar iedere keer wist Hans het dreigende gevaar net op tijd af te wenden. kon ternauwernood schijf verlies voorkomen, maar door precies spel wist Hans de remisehaven te bereiken, 1-1. partij 

Nico had tegen Ruud een spannende pot, Nico stond zeker niet slechter in de opening en middenspel, uiteindelijk besloot Ruud om voor beide spelers een doorbraak te creëren, dit vond Nico niet erg, mijn schijven stonden veiliger voor de dam leek mij. 

nico-ruud 

In de diagram stand speelde ik hier te snel 11-7 waarna het na 14-20 en 13-19 snel afgelopen is. Speel ik echter 11-6 dan word het een heel ander verhaal. Al kan ik voorlopig nog geen dam halen. Als ik schijf 30 naar 24 schuif en 45 naar 35 kan ik gerust dam halen en is Ruud degene die de remise moet zoeken. Gemiste kans zullen we maar zeggen maar ook wel weer leep van Ruud dat hij het geintje 14-20 13-19 er in vlocht. partij

 

 

 

 

Theo en Kumar zijn altijd aan mekaar gewaagd en meestal een boeiende partij tot gevolg, deze keer was het Kumar die in gelijkwaardige stand won door een miskleun van Theo wat we de laatste tijd niet meer gewend zijn van Theo trouwens. Kumar haalde dam en Theo gaf op.

Cees en Rob speelde remise, niets van meegekregen dus geen commentaar. partij

nieuwe stand waarin Laura inmiddels 4 punten losstaat van nummer 2. klik hier

8e ronde 28-10-2014

 

Een avond met korte partijen!, Laura maakte zich hier als eerste schuldig aan door Antonio al in de 12e zet op non actief te zetten, Laura dreigde eerst met schijfwinst of dam, Antonio plaatste een offer en probeerde de schijf direct weer terug te winnen, dit had Antonio beter kunnen laten want Laura vlocht gelijk weer een damzet in de stelling waardoor Antonio wijselijk opgaf.partij

De volgende korte partij was tussen Bert en Nico, Nico had een zeer gezonde klassieke stand opgebouwd maar wilde teveel. Ik dacht een offer te doen met achterloop met de bedoeling Berts hele centrum te vernietigen. Het plan was goed, maar ja iedere pupil vertel je altijd kijk goed uit met achterlopen ivm plakkertjes!, Bert besliste de partij dan ook met een simpel plakkertje wat mij 2 schijven ging kosten. Bleef niets anders over dan ook opgeven. partij

Cees en Theo hadden een echte laveer partij met over en weer de ruiltjes op tijd , geen van beide spelers kwam dan ook in gevaar en in een 7 om 7 stand waarin Cees wel wat terreinvoordeel had besloten de heren het voor gezien en gaven remise. partij

Anders was het tussen Ton en Hans die vochten voor wat ze waard zijn, Ton leek in de verdrukking te staan maar net toen er weer licht gloorde in de stelling maakte Ton een vreselijke bok en gaf 3 schijven weg om een slagzet uit te halen die niet klopte en kon gelijk opgeven.

7e ronde 21-10-2014

 

Een avond met enerverende partijen, Antonio was hard op weg om Ruud pootje te lichten, kreeg steeds meer terreinvoordeel maar Ruud zou geen Ruud heten als hij in dunne standen vaak de goede zetten weet te vinden om zo zijn puntje mee te pikken 1-1. partij

Bert speelde voor wat hij waard was tegen Laura, maar Laura het hele seizoen al in topvorm, speelde ook nu weer secuur en gaande weg kreeg Bert het steeds moeilijker uiteindelijk moest Bert een schijf inleveren waarna Laura behendig de 2 punten binnenhaalde.partij

Nico dacht Ton bijna op zijn knieën te hebben ware het niet dat Ton een listig offer met tussenloop in petto had waar ik geen antwoord op had, met een schijf minder kon ik geen vuist meer maken en Ton verdiend met de punten naar huis ging.partij

Ook Theo is dit seizoen in goede vorm, dat ondervond ook Hans, ondanks dat er nog een dam door Hans gehaald werd bleek het niet voldoende om een puntje te pakken, en ook Theo won verdiend. partij

nieuwe stand.

 

 

6e Ronde

 

14-10-2014. Ondanks dat er ook al op maandag gespeeld was tegen OG Utrecht werden er nog 3 wedstrijden voor de onderlinge gespeeld.

Ton deed zijn uiterste best maar moest toch capituleren tegen tegen de oude rot uit het vak Ruud.

Bert wist combinatief te winnen van Theo. En Rob wist Nico 2x te verassen, eerst met een kaatsingzet, wat mij 1 stuk kostte later leek het erop dast ik nog remise kon peuteren ware het niet dat ik in het eindspel nog een blundertje maakte en Rob de hand kon schudden. partij

Nieuwe stand en uitslagen hier te vinden

 

5e ronde 30-09-2014

 

Een spannende avond met bloedstollende partijen, 

 

Bert en Cees vochten een bloedstollend duel uit, in het late middenspel sloeg Bert na de 41 zet een remise aanbod af, enkele zetten later zou Bert blij geweest zijn met remise!!, hij kwam zo slecht te staan dat hij een schijf moest offeren, uiteindelijk wist hij toch nog op dam te komen al was het met 2 schijven minder. Cees zocht en zocht naar de winst maar dat was echter niet eenvoudig, op de 62 zet deed zich een vrijwel nooit voorkomende situatie voor, Bert claimde de remise omdat 3x dezelfde stand op het bord was verschenen met dezelfde speler aan zet!! en de remise was een feit! De partij staat op toernooibase Bert-Cees  Cees is erg nieuwsgierig naar wie de winst kan vinden? Wie het weet mag het zeggen!!

Ruud en Laura vochten ook een mooie strijd, ondanks dat laura gaandeweg meer terrein voordeel kreeg en wat makkelijker spel had was de winst toch net niet sluitend te krijgen! hoe dunner de stand des te taaier wordt Ruud zeg maar en ook Laura moest genoegen nemen met remise.

Theo had meer succes hij wist te winnen van Rob, Rob had een mooie flankpartij opgezet maar een blunder 3 om 3 naar dam maakte abrubt een einde aan de verwachtingen.

Nico verprutste het helemaal tegen Kumar, hij wist het te presteren om op de 17e zet 2 schjven achter te komen, en gaf ook meteen op.

De nieuwe stand is via de site te raadplegen via senioren/stand competitie.

 

 

 

2e speelavond weer goede opkomst

Laurens heeft er dit seizoen goede zin in, hij heeft nu al meer punten vergaard als vorig seizoen, dit keer moest Bert er aan geloven, Bert kwam in een dodelijk korte vleugel opsluiting terecht waar uiteindelijk geen redden meer aan was, voor de liefhebbers kun je hier de partij naspelen. partij

Luuk zette zijn partij tegen Ton degelijk op en deed veel goede zetten de tijd nekte hem en maakte uiteindelijk toch een foutje zodat Ton alsnog kon winnen. Rob en Laura hadden een boeiende partij, uiteindelijk moest Rob een schijf inleveren en later de partij. Ruud en Cees hadden een niet minder boeiend duel met wederzijds aanvallend spel, beide heren waren tevreden over hun gespeelde spel en besloten al vroeg tot remise.

Kumar leek de bietenbrug op te gaan tegen Hans, Kumar had alleen maar verplichte zetten en kwam steeds beroerder te staan , Hans kwam echter 1 tempo te kort om het af te maken en moest uiteindelijk toch nog berusten in remise. Nico moet duidelijk nog warm draaien, in een spannende opening maakt Nico een slordige fout, Theo sloeg ogenblikkelijk toe en won een schijf, Nico dacht zich nog te redden door een doorbraak te nemen maar die kon simpel terug gegooid worden en Theo won verdiend.

 

De nieuwe stand staat weer op toernooibase

Klik hier voor de actuele stand

 

groet,

Nico

Flitsende start nieuw seizoen zenderstad,

In de nieuwe speel accommodatie “de oase” was de opkomst op de eerste speelavond prima te noemen. Na geloot te hebben voor de eerste ronde werd er door iedereen gelijk vol gas gegeven. Cees – Ton 2-0, Ton ging lang gelijk op tot op de 28e zet,Cees haalde vernietigend uit naar dam en Ton kon gelijk opgeven. partij Kumar – Antonio 0-2, Antonio speelde geconcentreerd en degelijk naar de overwinning .

Theo – Ruud 1-1, Deze beide kemphanen gaven elkaar geen duimbreed toe  na een spannend gevecht werd dan ook tot remise besloten.

Rutger – Laura 0-2, Een knappe overwinning van Laura, lange tijd leek er niet zoveel aan de hand tot het moment dat Rutger in het late middenspel plots in een kettingstelling terecht kwam hierdoor kwam Rutger zo beroerd te staan, uiteindelijk 2 schijven offerde om toch nog door te kunnen breken, maar Laura raakte hier niet echt van onder de indruk en wist vrij snel daarna de felicitaties in ontvangst te nemen.

Bert – Hans 2-0, Bert had zijn handen vol aan Hans, maar een kampioen gaat tot het gaatje en uiteindelijk moest hans capituleren.

Laurens – Nico 2-0, Tja wat zal ik er van zeggen een maatje te groot zeg maar, langzaam maar zeker werd ik gemangeld  en stond ik zon beetje in alle varianten verloren op het laatst, bij analyse later waar ik een ander plan koos vertelde Laurens dat dit ook zeker geen winstplan was, waarop ik dacht daar heb ik ook niet naar gezocht!! ik dacht meer in overlevings plannen!! Maar goed een verdiende overwinning van Laurens uiteraard. De nieuwe stand staat weer op toernooibase

Klik hier voor de actuele stand gr Nico

 

Enerverende partijen op alweer de 5e clubavond dit seizoen.

Arie van Nieuwkerk gaf goed tegengas tegen Laura tot dat Arie een Coup Philippe over het hoofd zag over en uit voor Arie. partij

Anton van Hal speelde een puike partij tegen Hans Verhoeven, Anton speelde behoudend maar maakte geen foutjes waar Hans van kon proviteren met als resultaat 1-1

Gerard Bakker wist heel mooi de aanvalsstand van Theo te kraken, Theo gooide wat water op het vuur door het kerkhofveld te bezetten, maar middels een mooie forcing wist Gerard 2 schijven voor te komen, en nog wat tegenstribblen van Theo was het over en uit. partij

Jacco gaf goed partij tegen Cees maar een kleine onnauwkeurigheid gaf Cees de gelegenheid door te breken en uiteindelijk te winnen, Cees verstevigde hiermee zijn koppositie in de ranglijst met nog maar 1 verliespunt uit 5 partijen!! partij

Ton Vink was ook goed op dreef en wist Roald Scheper te overbluffen en won verdiend.

Edwin Torn en Bert Habets speelde een mooie flankpartij, op de 34 zet koos Edwin om voor beide een doorbraak te nemen met allebei dam met  7 schijven, De dam van Edwin stond makkelijker en even later verskikte Bert zich en liet zijn dam afpakken, hiermee kon Edwin een mooie overwinning bijschrijven.partij

Antonio had zjn avond niet, Kumar speelde goed en wist Antonio een brandhout stand te bezorgen, en wat Antonio ook probeerde kumar liet zich deze kans niet meer ontglippen!

uitslagen en stand>>>