Damclub Zenderstad IJsselstein
Damclub Zenderstad IJsselstein
Damclub Zenderstad IJsselstein

13-12-2014

Jantje lacht en Jantje huilt.

Met de titel hierboven heeft men de wedstrijd van Zenderstad getypeerd.
Het begon zo goed voor de IJsselsteiners door een fraaie dam overwinning van Rene Nurmohamed gevolgd door een probleemloze remise van Theo v. Londen.


De eerste tegenvaller was het achterlopen van Hans Verhoeven waarbij de jeugd geleerd wordt om naar plakkers te kijken. Hans werd toch verrast en verloor verder kansloos.
Een kleine meevaller was de zwaar bevochten remise van Arie Koster die misschien naar de stand bekeken ook niks had kunnen opleveren.
Ook en klein beetje tegenvallend was de remise van Ruud de Graaff.
Beter staan en dan nog naar een zelf geforceerd remise moeten afwikkelen zijn we van Ruud niet gewent.


Rutger kwam zeer goed uit de opening waar zijn tegenstander veel tijd moest investeren om dit tegen te spelen. Eigenlijk na 20 zetten al in de tijdnoodfase terecht komen is wachten op de fout. Een echte fout door een combinatie kwam er niet maar Rutger kon rustig de belangrijkste velden innemen waarbij zijn tegenstander geen goede ruilmogelijkheden meer kreeg. Na deze fase was hij aan alle kanten zo vast gezet dat hij moest gaan offeren maar ook dat bracht geen oplossing en bracht Rutger de 2 punten binnen.
Ruud Klaarenbeek en Patrick van der Tol maakten het hun tegenstanders zeer moeilijk maar konden ze net niet in de afgrond gooien.
Nu begint het huilen en voor mij zelf sprekend zullen dit bijna identieke blunders zijn door de zelfde oorzaak.
Veel tijd spenderen in het eindspel voor de juiste remise variant en deze dan ook gewoon vinden en dan ???!!! de ontspanning waarbij je niet meer bij elke zet de controle doorvoert die je de gehele wedstrijd wel hebt gedaan.

Rob de Meij en Gerard Bakker overkwam deze damblindheid allebei waarbij ze nog nodeloos in een zetje trapte.
Goed spelend maar toch verliezend konden ze met hun provinciale damgenoten van OG Utrecht de terugreis gaan maken.

Alle partijen zijn na te spelen via deze link alle partijen