Damclub Zenderstad IJsselstein
Damclub Zenderstad IJsselstein
Damclub Zenderstad IJsselstein

21-12-2019: Dammers Zenderstad te sterk voor Waarddammers

In het dambolwerk Diakonia in Bleskensgraaf speelden maar liefst 6 damtientallen de 6e ronde van de nationale damcompetitie. Onze IJsselsteinse dammers speelden tegen het op de laatste plaats staande combinatie-team van de (Alblasser) Waarddammers. Na een inspirerende toespraak waarin o.a.de historie van IJsselstein als vrijstad werd belicht, dachten de Waarddammers met hun gevlei de IJsselsteinse dammers uit de concentratie te halen. Het hielp echter niet.
Ondanks drie mooie blauwe noteringen voor sterke uitslagen voor de Waarddammers (gelijkspel tegen sterkere tegenstanders) was het toch een ongelijke strijd. Zenderstad was duidelijk te sterk. Met 6 overwinningen (Ed Kok, Ben van der Linden, Gerard Bakker, Patrick van der Tol, Ebbo de Jong, Hans Verhoeven) en vier remises (Arie Koster, Bert Habets, Rob de Meij, Theo van Londen) werd met 16-4 van de Waarddammers gewonnen.

 Na 6 rondes staat Zenderstad nu met 10 punten op een derde plaats en is, ondanks een nog zwaar programma, nog volop in de race om het kampioenschap