Damclub Zenderstad IJsselstein
Damclub Zenderstad IJsselstein
Damclub Zenderstad IJsselstein

Zenderstad haalt een regelmatige zege

Zenderstad behaalde ook in zijn 2e wedstrijd een ruime 13 – 7 zege tegen WDSV 3 die gemakkelijker was dan van tevoren ingeschat.
Het begon bij Theo v. Londen die de jeugdige speelster wel heel laat op de knieën kreeg. Wel een schijf voor kwam maar niet kon voorkomen dat zij ook naar een dam kon door breken en met het eindspel kon Theo zijn ervaring laten spreken.
De voorsprong werd te niet gedaan door dat Ben v.d.Linden in het middenspel een schijf verloor en daarna vakkundig geen kans meer kreeg.
Hans Verhoeven brak halverwege door naar dam en liet zijn tegenstander niet meer ontsnappen.
Weer werd het gelijk omdat Piet Schep geen iniatief kreeg en langzaam maar tref zeker zijn tegenstander zag opstomen.
Patrick v.d. Tol kreeg wel het iniatief van zijn jeugdige tegenstander maar liet deze keer wel veel keuze mogelijkheden aan zijn tegenstander over om met kleine foutieve opbouw zetten steeds verder in de problemen te komen.
Daarna sloeg Patrick onverbiddelijk toe.
Een zeer degelijke partij van Gerard Bakker zoals wij hem kennen.
Met kleine zetjes zijn positie verbeteren en dan in het eindspel de winst naar hem toe trekken.
Een kleine verrassing was de winst van Jacco Scheper tegen een veel hogere rating hebbende Wim v. Mourik.
Jacco heeft een spelletje over zich die geen kamikaze zijn maar zo degelijk en moeilijk opzij te zetten. Alles tegen spelen maar niet zijn hand overspelen sloeg Jacco toe.
Arie Koster is ook zo,n speler die degelijk is in zijn opbouw en de remise grens niet overschrijdt voor het onbekende maar heeft het vermogen om in de overgang van midden naar eindspel het voordeel naar zich toe te trekken.
Een heel andere speler is Kumar Bihari die moedwillig de problemen opzoekt en daarna via een combinatie hier nog uitkomt. Alleen het nadeel van zijn spel is dat zijn tegenstander hem moet tegemoet komen. Zaterdag trof hij een tegenstander die alles kon omzeilen met verlies tot gevolg.
Als laatste was Rob de Meij op bord 1 nog bezig en deze bood bij de tussen stand van 10 – 4 (in een stand die achter af te winnen viel ) remise aan die niet werd geaccepteerd. Hierna heeft Rob te duidelijk op de remise gespeeld en liet zijn tegenstander goed wegkomen met de punten deling.