Damclub Zenderstad IJsselstein
Damclub Zenderstad IJsselstein
Damclub Zenderstad IJsselstein
Het wordt steeds moeilijker !! voor Zenderstad.

Wie de jeugd heeft , heeft de toekomst en dat is nu net wat voor het team van Lunteren 3 opgaat.
Al jaren komt Zenderstad dit team tegen maar waar het team uit Lunteren in het begin nog bestond uit senioren en enkele jeugd, is nu het tegenover gestelde.
Een 2 tal senioren met 8 jeugdige spelers.
Onverschrokken zetten deze jeugdige spelers hun partijen op, waarbij het opvalt dat dit voor de al wat langer meegaande jeugdspelers gespeend gaat met vereiste kennis van opbouw en combinaties.
Zo ook moest Zenderstad dit ondervinden.
Rene Nurmohamed werd keurig in een rap tempo op een nul getrakteerd.
Dit werd voor Zenderstad gelukkig vlug recht gezet door Patrick v.d.Tol.
Pupil Roald Scheper is door de grens van remise tegen senioren heen en de invallende senior uit Lunteren heeft dit ondervonden.
Antonio kon de jeugd nog combinatief de baas waardoor Theo v. Londen gezien de stand naar remise kon afwikkelen.
Kumar Bihari nam in het middenspel een doorbraak maar wachte te lang om dam te halen waardoor de doorbraak nog geneutraliseerd kon worden en het bijna nog mis ging in een drie tegen drie stand maar remise was het eind resultaat.
Hans Verhoeven had een partij met volop combinaties en op een gegeven moment groeide dit zijn jeugdige tegenstander boven het hoofd.
Hans kreeg een stand op het bord wat altijd schijfwinst ging opleveren maar was toch enigszins verbaast dat de hand werd uitgereikt.
Rob de Meij zocht tegen zijn jeugdige tegenstander de rand op om zand in de ogen te strooien maar of en ondanks de combinaties bleef zijn tegenstander fier overeind en drukte Rob steeds verder naar achter.
Rob vond nog een aller laatste gaatje om remise er remise van te maken.
Arie Koster trof aan bord 2 ook zo’n jeugdige tegenstander maar moest ook ervaren dat deze in een dunne stand keurig naar remise kan afwikkelen.
Als laatste was Cees Westland nog aan de gang en kreeg in het dammen eindspel met wederzijds een dam wel voordeel maar kon zijn schijven net niet verdedigen om naar een overmachtseindspel af te wikkelen.
Wel een verdiende 13- 7 overwinning maar dit ging met meer moeite gepaard dan dat de uitslag doet geloven.