Damclub Zenderstad IJsselstein
Damclub Zenderstad IJsselstein
Damclub Zenderstad IJsselstein

Reserves geven gezicht aan Zenderstad.

De verrassing van de dag bij Diemen – Zenderstad waren de reserves van Zenderstad.
Na een vlotte nul van Hans Verhoeven kwam de grootste verrassing van reserve welp Roald Scheper.
Ter voorbereiding van het WK sneldammen welpen moet hij een paar harde wedstrijden spelen tegen volwassen waar het echt omgaat.
Dit ging hem zaterdag fantastisch af door met goed positie spel en het klaar zetten van combinaties de aanval te kiezen. Dit resulteerde in een verdiende remise en het zal niet lang meer duren voordat hij dit soort wedstrijden ook gaat winnen.

Ik wil niet zeggen dat veel dammers van Zenderstad weg werden gespeeld maar de meeste kwamen niet in hun spel en dat was de verdienste van de Diemenaren.
Zo werden Patrick v.d.Tol en Antonio Ramirez snel gevoerd en daar tussen in behaalde Ruud de Graaff nog een zeer benauwde remise.


Het is altijd zeer vermakelijk te kijken naar een partij van Rene Nurmohamed tegen een kwalitatief veel beter tegenstander. In dit soort partijen gaat Rene gewoon mee en krijgt een soort lift om het zijn tegenstander aan het denken te krijgen.
Jammer voor Rene is dat de partijen te lang gaan duren en daardoor wat vermoeider het eindspel ingaat waar hij dan vaak zijn meerdere moet erkennen.


Rob de Meij kwam goed uit de opening maar werd daarna verrast door een standaard weerlegging met een aanval achterom die schijf verlies bracht.
Hierna kwam het ratingsverschil naar voren, Rob werd langzaam maar zeker weg gezet en toen zijn laatste combinatie doorzien was kon hij de handschoen in de ring gooien.
Zo ook Gerard Bakker die heel lang mee ging maar ook steeds meer de druk opgevoerd zag worden.
De 2e verrassing was het goede spel van de vader van Roald namelijk debutant Jacco Scheper.
Jacco damt pas dit seizoen en mist nog de routine van de kennis hoe een partij opzet gaat lopen maar heeft het vermogen om combinaties van zijn tegenstander te herkennen en daar tijdig maatregelen kan treffen. En waar vele dammers van Zenderstad in het stof hebben gebeten behaalde hij een voortreffelijke remise.

Als laatste zoals bijna gewoonlijk zat Arie Koster nog achter de borden die toch nog een prachtig einde van zijn partij mocht beleven.
In een 8 om 8 positie ging Arie tussen 2 schijven staan waarna er geen goede zet meer mogelijk was om Arie op slag te laten staan. Speel dit maar eens een keer na.

uitslagen>>>

Een verdiende nederlaag en hoop voor de toekomst.