Damclub Zenderstad IJsselstein
Damclub Zenderstad IJsselstein
Damclub Zenderstad IJsselstein

Zenderstad wint tegen IJmuiden 2 met 14 – 6 maar?

Een gewaarschuwd man telt voor 2,  teamcaptain Rob de Meij bracht dat nog naar voren om onderschatting te voorkomen, IJmuiden, dat maar 7 dammers op de been kon brengen.

Deze 7 dammers hebben het Zenderstad nog behoorlijk moeilijk gemaakt.

Pas in het vierde uur kon Ruud de Graaff in het eindspel een fout van zijn tegenstander afstraffen.

Ook Hans Verhoeven kon een foutje afstraffen en haalde daardoor  nog een punt na het grootste gedeelte van de wedstrijd met een schijfachterstand  had moeten spelen na dat hij in een zetje was gelopen.

Ook Patrick v.d.Tol liep in een zetje en was daarna opslag kansloos.

Kumar Bihari liet zich geen 2 x in de week de kaas van zijn brood eten en drong met secuur spel zijn tegenstander verder achteruit en dit bracht uiteindelijk de winst op.

Antonio Ramirez kon lang meekomen met Jacqueline Schouten maar moest ervaren dat hij toch wedstrijdritme ontbeerde om zijn aanvallende spel goed rond te krijgen. Uit eindelijk deed zijn open spel hem zelfs de das om.

De altijd rustige Arie Koster kon eventueel een revanche nemen tegen Nicole Schouten (in de vorige competitie een nederlaag) en deed dat ook met verve. Voordeeltje per voordeeltje kreeg hij een overweldigde aanval wat resulteerde in een doorbraak met dam.  Nog even de vallen en plakkers ontwijken en de buit was binnen.

Als laatste zat Gerard Bakker nog achter de borden en beter uit de opening komend kreeg hij het iniatief. Maar zoals zijn tegenstander opmerkte was de opening niet zijn sterkste kant maar het eindspel. Het overwicht verdween maar Gerard had voldoende compensatie om de remise te bereiken.

Afgaand op de 7 spelers heeft Zenderstad nipt gewonnen en bleek weer dat Zenderstad en IJmuiden zeer gelijkwaardige tegenstanders zijn.