Damclub Zenderstad IJsselstein
Damclub Zenderstad IJsselstein
Damclub Zenderstad IJsselstein

In de alweer 25 ronde van de onderlinge vielen er maar liefst 3 blauwe noteringen te noteren.

De spectaculairste kwam op naam van Rob de Wit.

 Na 18-22 van Arie speelde Rob doodleuk 24-20 en slaat het hele bord leeg.

Ook Ton speelde de sterren van de hemel door koploper Jacco met nul punten naar huis te sturen, Ton had voortdurend het initiatief en miste in de partij zelfs nog een eerdere kans op winst, nadat Jacco een wederzijdse dam toestond met een stuk minder liet Ton zich niet gek maken en bleef de goede zetten spelen en won verdiend.

Gerard en Theo vochten een puur klassiel duel uit waarbij het leek dat Gerard licht voordeel had, ware het niet dat Theo een venijnige 2 om 2 ruil had die Gerard direct in de problemen bracht, Theo wist niet de goede voortzetting te vinden en moest berusten in remise,

Ook Hans leek regelrecht op een overwinning af te gaan tegen Cees, Hans kwam een schijf voor, maar Cees was wakker geschud en wist met precies spel zijn schijf weer terug te winnen, hiermee was de spanning uit de partij en remise was een feit.

Roald bleef lange tijd gelijkwaardig tegen Nico, maar vergat even dat een bomzet best wel vervelend kan zijn, zeker als je na de slagenwisseling een 2e schijf gaat verliezen is de partij over.

Na deze enerverende avond neemt Gerard de koppositie weer over van Jacco, weliswaar beide met 24 punten maar met 2 wedstrijden minder, zieToernooibase