Damclub Zenderstad IJsselstein
Damclub Zenderstad IJsselstein
Damclub Zenderstad IJsselstein
Voor het eerst in het 54 jarig bestaan, heeft Zenderstad een dame die zich clubkampioen mag noemen. Laura Timmerman staat 3 punten los van de nummer 2 en met nog maar 1 wedstrijd te gaan is inhalen niet meer mogelijk. Laura namens heel Zenderstad PROFICIAT!!!!.

Ook in de voorlaatste ronde werd er weer volop gestreden voor de puntjes. Jacco speelde tegen zoonlief Roald, voor Roald wellicht spaarzame uurtjes omdat je gedurende de partij geen respect voor je pa hoeft te hebben je mag slaan hoe en waar je maar wilt, maar ondanks dat Roald goed partij gaf en het tot het laats spannend hield was het toch Pa die aan het langste eind trok en de punten binnenhaalde, gezien de progressie die Roald doormaakt wellicht de laatste keer voorlopig dat Pa er met de punten vandoor ging.

Ruud en Kumar speelde zoals gewoonlijk een spannende pot even leek het erop alsof Ruud makkelijk door de rechtervleugel kon breken van Kumar, maar Kumar wist de nodige trucjes  en plakkers in te brengen zodat het voordeel minimaal werd en Kumar makkelijk remise kon maken.

Hans en Rob de Wit speelde ook een spannende pot, Rob die stellig van plan was om niet 2 weken achter mekaar van een Verhoeven te verliezen, kwam bedrogen uit en moest zijn meerdere in Hans erkennen.

Ton Vink die een werelds seizoen speelt en zoals het er nu naar uitziet voor het 1e tiental plaatst, gaf gisteren wederom geen krimp en speelde een gelijkwaardige remise tegen Theo van Londen.

Edwin Torn (over komen waaien van van Stigt Thans uit Schiedam) en wellicht lid wil worden, kwam om het sfeertje te proeven en mocht tegen onze kersverse kampioen Laura, Edwin had er duidelijk zin in en bracht Laura in de problemen het kostte Laura veel tijd om de goede antwoorden te vinden, en uiteindelijk haalde Edwin de volle buit binnen!

Nico en Cees vochten een mooi duel uit, Nico zocht de aanval op en kreeg een bevredigende stand op het bord maar na enkele kracht-zetten kwam ik in moeilijkheden en kon Cees combineren naar doorbraak, hier had ik echter het geluk dat er na de combinatie een 2 om 2 ruil achter zat en een schijf voorkwam, de overblijvende stand kon ik bijna niet verkeerd behandelen en zodoende Cees zijn 2e nederlaag van dit seizoen bezorgen.

Met nog 1 speelavond voor de boeg is de spanning nog om te snijden, zowel Bert als Cees staan met 32 punten op een gedeelde 2e plaats en word het nog spannend. ik denk dat de wedstrijd leider alvast 1 wedstrijd ingedeeld heeft voor volgende week !!   nieuwe stand

Dus: 23 Juni laatste speelavond van dit seizoen en 30 Juni sluiten we het seizoen af met een sneldamavond!! komt u allen zou ik zeggen, Cees heeft beloofd bitterballen te bakken dussssss geen excuus om niet te komen zou ik zeggen.