Damclub Zenderstad IJsselstein
Damclub Zenderstad IJsselstein
Damclub Zenderstad IJsselstein
Volle bak bij de 28 ronde van de onderlinge.

De wedstrijdleider schoot bijna in de stress hij had maar liefst 7 partijen in te delen!!

De beide Verhoevens gingen voortvarend van start, Nico verastte Ton Vink in de opening op de 5e zet met een niet alledaags openingszetje en hoewel Ton er nog eens flink voor ging zitten is 2 schijven achter eigenlijk teveel van het goede en Nico kon na 36 zetten 2 punten vbijschrijven.

Broer Hans verastte Ruud door vroeg op het kerkhof te gaan staan, na een onnauwkeurigheid van Ruud kon Hans een volle schijf voorkomen, lang leek het er naar uit te zien dat Hans dit niet meer uit handen zou geven maar n het late middenspel koos Hans niet de sterkste zetten en gaf Ruud de gelegenheid te ontsnappen en beide heren moesten met remise genoegen nemen.

Jacco zorgde bijna voor een regelrechte sensatie door Laura bijna op de knieën te krijgen, Laura haalde een dure dam voor 3 schijven, de dam was echter niet zo sterk als Laura verwachtte en werd zelfs afgenomen! Jammer voor Jacco dat hij het eindspel niet helemaal correct afhandelde en Laura een benauwde punt in de wacht te kunnen slepen.

Jan Timmerman en Rob de Wit vochten een mooi duel uit waarin het evenwicht niet werd verstoord, ware het niet dat Rob in het eindspel nog een mooie dam uit zijn hoge hoed toverde, Jan kon daarna nog remise maken maar verzuimde een schijf weg te geven en zodoende Rob de gelegenheid te geven zijn eerste punten binnen te halen voor Zenderstad.

Rob de Meij en Antonio dachten hoe zal er een partij er uit komen te zien als we alle theorie overboord gooien! Rob die vrijwillig een schijf achterkwam en het niet nodig achtte om deze zo snel mogelijk weer terug te veroveren kreeg het deksel op zijn neus en liep uiteindelijk in een simpel dammetje waarna Antonio de punten bij mocht schrijven.

Bert had de eer om tegen  UPDB kampioen Kumar te mogen, Bert koos voor flankspel en wist gaande weg alle belangrijke velden te veroveren hoewel Kumar het goed tegenspeelde nam hij een verkeerde afruil, waarna een bekend damzetje in het flankspel volgde en Kumar wijselijk opgaf.

De meeste partijen zijn hier na te spelen.