Damclub Zenderstad IJsselstein
Damclub Zenderstad IJsselstein
Damclub Zenderstad IJsselstein

5e ronde 30-09-2014

 

Een spannende avond met bloedstollende partijen, 

 

Bert en Cees vochten een bloedstollend duel uit, in het late middenspel sloeg Bert na de 41 zet een remise aanbod af, enkele zetten later zou Bert blij geweest zijn met remise!!, hij kwam zo slecht te staan dat hij een schijf moest offeren, uiteindelijk wist hij toch nog op dam te komen al was het met 2 schijven minder. Cees zocht en zocht naar de winst maar dat was echter niet eenvoudig, op de 62 zet deed zich een vrijwel nooit voorkomende situatie voor, Bert claimde de remise omdat 3x dezelfde stand op het bord was verschenen met dezelfde speler aan zet!! en de remise was een feit! De partij staat op toernooibase Bert-Cees  Cees is erg nieuwsgierig naar wie de winst kan vinden? Wie het weet mag het zeggen!!

Ruud en Laura vochten ook een mooie strijd, ondanks dat laura gaandeweg meer terrein voordeel kreeg en wat makkelijker spel had was de winst toch net niet sluitend te krijgen! hoe dunner de stand des te taaier wordt Ruud zeg maar en ook Laura moest genoegen nemen met remise.

Theo had meer succes hij wist te winnen van Rob, Rob had een mooie flankpartij opgezet maar een blunder 3 om 3 naar dam maakte abrubt een einde aan de verwachtingen.

Nico verprutste het helemaal tegen Kumar, hij wist het te presteren om op de 17e zet 2 schjven achter te komen, en gaf ook meteen op.

De nieuwe stand is via de site te raadplegen via senioren/stand competitie.