24-11-2019: Damtiental Zenderstad dendert door naar gedeelde koppositie

In de vorige thuiswedstrijd, tegen de dammers van CEMA/De Vaste Zet 2, behaalden de IJsselsteinse dammers met 17 - 3 de grootste overwinning uit de historie van Zenderstad. Tot………… afgelopen zaterdag. In de thuiswedstrijd tegen het combinatieteam van Dammend Tilburg 3 werden de Tilburgers met een 18  - 2 nederlaag naar huis gestuurd.
Het thuishonk, wijkservicecentrum de Oase aan de Benschopperweg 342, lijkt dit seizoen superkrachten los te maken bij de IJsselsteinse dammers. Dat is ook nodig want de volgende thuiswedstrijd, 7 december,  is tegen medekoploper Limburg CT !

In de wedstrijd tegen Dammend Tilburg 3 waren de dammers van Zenderstad duidelijk beter geconcentreerd dan hun tegenstanders. Dat bleek ook uit het tijdverloop van de vele partijen waarin de tegenstanders (te) vlot hun zetten deden.
Na een twee uur dammen was het 8-0: de tegenstander van Bert Habets (bord 1) kwam niet opdagen, Ben van der Linden (bord 6) had een damzetje in een al mooie omsingeling, Roald Scheper (bord 10) liet zijn tegenstander handig de fouten maken en Hans Verhoeven (bord 9) had een mooie flankaanval en profiteerde mooi van een opbouwfout van zijn jeugdige tegenstander.

Het duurde even maar de overwinningen gingen gewoon door, Ebbo de Jong (bord 7) drukte zijn tegenstander in de verdediging waar geen uitweg meer uit was en Rob de Meij (bord 5) toonde aan waarom het spelsysteem gesloten klassiek zo heet: zijn tegenstander liep helemaal vast en kreeg bij een wanhoops-uitbraakpoging een vernietigende meerslag om de oren.
Gelijkspelen waren er voor Patrick van der Tol (bord 4) en Arie Koster (bord 3). Arie liep een beetje achter de feiten aan, maar kon nog binnen de remisegrenzen blijven. Patrick had een mooie stand die naarmate het eindspel vorderde steeds verder verwaterde. Een verrassende meerslag bezorgde nog bijna de winst, helaas kwam Patrick daarvoor precies 1 tempozet te kort.

Als laatsten waren Gerard Bakker (bord 8) en Ed Kok (bord 2) nog bezig. Gerard liet een grote afruil toe waarna de partij op remise leek af te steven totdat zijn tegenstander via het kerkkhof-veld zichzelf in moeilijkheden bracht. In de tijdnood was er vervolgens geen ontsnappen meer aan. Ed Kok had al vroeg schijfwinst geforceerd maar had daarna last van een zwakke linker vleugel die hij niet optoimaal verdedigde. Zijn tegenstander vond het remise-gaatje echter niet en dacht door een extra offer nog door te kunnen breken. Het resterende overmachtseindspel was echter voldoende voor de winst.

Op nu naar de kraker tegen medekoploper Limburg CT !!
Alle uitslagen, de standen en de alle automatisch afspelende dampartijen vind je op Internet als je zoekt op “2e klasse D - Toernooibase - KNDB 2019/2020” of via onze website www.damclubzenderstad.nl